Ulaanbaatar

Ulaanbaatar

Ulaanbaatar is de hoofdstad van Mongolië en met afstand de grootste stad van het land. Zeker de afgelopen jaren is het aantal inwoners van de stad snel gegroeid. Steeds meer (jonge) Mongolen zijn het leven op het platteland beu en verhuizen naar de stad om een ander leven op te bouwen. Ook de identiteit van de stad verandert daardoor snel. Hoewel de stad er nog altijd als een typische Oostblok stad uit ziet wordt de stad steeds westerser. Je kunt betwisten of dit een goede ontwikkeling is maar duidelijk is wel dat Ulaanbaatar en de rest van Mongolië aan het veranderen zijn.

Zien en doen in Ulaanbaatar

We kunnen dit kopje eigenlijk vrij kort houden, er is niet heel veel te beleven in Ulaanbaatar. In de stad zelf zijn wel een aantal leuke musea te vinden waar je een paar uur kunt doorbrengen. Verder is de stad vooral heel grijs, druk en gemaakt van beton. Iets buiten de stad zijn wel een aantal bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn. Bezoek zeker even het Winter Palace gelegen net buiten de stad en Gandan Khiid, het grootste boeddhistische klooster van het land. Het leuke van Mongolië zijn echter de grote uitgerekte vlakken, de authentieke cultuur en de schitterende natuur, dit alles is voornamelijk buiten Ulaanbaatar te vinden. Toch is het wel leuk om een dag of twee hier te verblijven en alles mee te maken. Bovendien is het vaak ook de makkelijkste manier om hier je reis te beginnen en vanuit daar de rest van het land te verkennen.


Ulaanbaatar 1


Ulaanbaatar bereiken

Het vliegveld van de stad, uiteraard vernoemd naar Genghis Khan, is de enige die internationale vluchten verwerkt. Als je naar Mongolië wilt vliegen zal dit dus naar dit vliegveld moeten. De beste website voor het bekijken van deze vliegtickets is WTC.nl. Ulaanbaatar is tevens een belangrijk knooppunt van de Transmongolië Express. Zo heeft het directe treinverbindingen met Moskou en Beijing. In de stad zelf kun je het beste de bus nemen.

Overnachten in Ulaanbaatar

We raden je aan om van te voren je overnachtingen te regelen in Ulaanbaatar. Dit kun je het gemakkelijkst doen via Trivago. Je hebt er luxe hotels maar ook kamers al vanaf 30/40 euro.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0