Vliegtickets Mongolië

Vliegtickets Mongolië

Veel backpackers die Mongolië bezoeken reizen over land naar Mongolië toe. Met name de Transmongolië Express is een populaire optie om het land aan te doen. Toch zijn er ook genoeg reizigers die naar Mongolië vliegen, om zo hun reis door dit enorme land te beginnen. Op deze pagina beschrijven we mogelijkheden om naar Mongolië te vliegen en hoe je geld kunt besparen op je vliegtickets naar Mongolië.

Waar naartoe vliegen?

Mongolië beschikt slechts over één internationaal vliegveld. De mogelijkheden zijn wat dat betreft dus beperkt. Het Chinggis Khaan International Airport ligt in de hoofdstad Ulaanbaatar en is met name vanuit andere landen in Azië goed bereikbaar. De verbindingen met Europa zijn beperkt. Zo is er geen rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Mongolië.

Hieronder vind je een overzicht van de aanwezige airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Chinggis Khaan International Airport Ulaanbaatar MIAT Mongolian Airlines, Aero Mongolia, Turkish Airlines, Aeroflot & Air China

Goedkope vliegtickets Mongolië

Wat betreft de vliegvelden vanaf waar en waarop je kunt vliegen naar Mongolië zijn de opties dus beperkt. Wel kun je op andere manieren geld besparen. Het is met name aan te raden om flexibel te zijn wat betreft de data waarop je vliegt. Enkele dagen eerder of later vliegen kan een enorm verschil maken op de prijs van je vliegticket. Probeer ook een vlucht te bezoeken op dinsdag, woensdag of donderdag, dit zijn over het algemeen de goedkoopste dagen om op te vliegen.

Binnenlandse vluchten Mongolië

Er is dus slecht een enkel internationaal vliegveld gelegen in Mongolië, maar er zijn wel nog zo’n twintig andere vliegvelden te vinden in het land. Mongolië is een uitgestrekt land. Als je meerdere regio’s van Mongolië wilt bezoeken en niet dagenlang wilt reizen is een binnenlandse vlucht daarom een goede optie. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen actief die deze binnenlandse vluchten uitvoeren.

Vliegtickets Mongolië boeken

Je reis naar Mongolië boeken? We hebben de bekendste vliegwinkels vergeleken en de beste samengesteld op basis van kwaliteit, service en prijs. Vliegtickets Mongolië kopen doe je dan ook het best via onderstaande sites.

Skyscanner