Rondreis Mongolië

Rondreis Mongolië

Mongolië is niet het makkelijkste land op de wereld om te bezoeken als backpacker. Openbaar vervoer is niet zo gemakkelijk te regelen, een backpack scene is verre van aanwezig en ook de toeristische faciliteiten ontbreken in grote gedeeltes van het land. Toch is het een ontzettend mooi land waar je wel geweldige ervaringen kunt beleven. Een rondreis Mongolië is de beste manier om het land te verkennen. De mensen ontmoeten, geen massatoerisme, uitgestrekte vlakten en mensen die van veeteelt moeten rondkomen. Back to the basics. Het voordeel van een rondreis is dat alles voor je wordt geregeld. Helemaal voor Mongolië is dit een welkome luxe. Doordat er zo weinig mensen Engels spreken en de afstanden zo groot zijn kan het moeilijk zijn om dingen zelf te regelen of uitzoeken.

Waar te beginnen?

Het beste start je je rondreis in de hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar. Hierna kun je eigenlijk alle kanten op gaan. Je kunt de mooie bergen bewonderen of ronddwalen over de vlaktes. Je kunt je daar werkelijk helemaal alleen voelen. Ook kom je hier de nomaden tegen die rondtrekken over de vlakten. Er zijn verschillende tempels en ruïnes die je kunt komen bewonderen als je kiest voor een rondreis Mongolië.

Alleen of met een groep?

Natuurlijk ligt het sterk aan je persoonlijke voorkeur of je alleen gaat of met een groep op rondreis door Mongolië. Voor beide mogelijkheden zijn genoeg reizen te boeken. Als je alleen op reis gaat heb je wel de mogelijkheid om op eigen houtje alles te ontdekken, maar in een groep reizen kan ook wel zo gezellig zijn.

Waar kun je een rondreis Mongolië boeken?

Er zijn verschillende prijsklassen als je naar Mongolië wilt gaan voor een rondreis. Kies een vakantie die op je eigen budget aansluit en vergeet niet geld te budgetteren voor het zakgeld daar! Je kunt al een betaalbare rondreis Mongolië boeken via het internet. Er zijn niet veel Nederlandse aanbieders met rondreizen door Mongolië. Sawadee is wel een specialist op dit gebied.