Geldzaken Mongolië

Geldzaken Mongolië

De Mongoolse tugrik is de munteenheid van Mongolië. Deze munteenheid is de laatste jaren veel minder waard geworden ten opzichte van de euro, waardoor reizen in Mongolië veel goedkoper is geworden voor Europeanen. Enkele jaren geleden kreeg je voor een euro ongeveer 2.000 tugrik terug, maar nu krijg je zo’n 3.400 voor een euro. Een handig rekensommetje wat je ter plekke kunt gebruiken is 10.000 tugrik staat gelijk aan 3 euro.

Pinnen in Mongolië

In de hoofdstad Ulaanbaatar is het relatief makkelijk om geld op te nemen. Er zijn voldoende pinautomaten gelegen waar je terechtkunt. Buiten de stad kan het een uitdaging zijn. Zorg daarom dat je voldoende geld op zak hebt.


Geld Mongolië


Budget backpacken Mongolië

Mongolië is niet echt te vergelijken met andere landen in Azië. In de meeste landen kun je als backpacker veel zelf doen. Je kunt op eigen houtje naar de hoogtepunten reizen en deze zo goedkoop mogelijk bezoeken. Om Mongolië goed te ontdekken dien je eigenlijk wel enkele tours te volgen. Toch vallen de kosten voor deze tours goed mee. Je tour kost enkele tientjes per dag, maar hier zitten wel de kosten voor je overnachting en eten bij inbegrepen.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Mongolië. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 7 € 11 € 20
Vervoer € 6 € 9 € 14
Eten en drinken € 8 € 10 € 14
Activiteiten € 9 € 12 € 17
Totaal € 30 € 42 € 65

Creditcard aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Nu is de tugrik bijna niet te verkrijgen in het buitenland. Het kan daarom handig zijn om wat de nodige euro’s of dollars mee te nemen zodat je die ter plekke eventueel kunt omwisselen. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Mongolië