De Tegalalang rijstvelden op Bali: een paradijs voor backpackers

De Tegalalang rijstvelden op Bali: een paradijs voor backpackers

Ben je een backpacker op zoek naar adembenemende natuur en wat culturele diepgang? Dan mag een bezoek aan de Tegalalang rijstvelden bij Ubud op Bali absoluut niet ontbreken op je reisroute. Deze rijstvelden hebben een magisch uitzicht en geven een inkijkje in het traditionele Balinese leven. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze Tegalalang rijstvelden.

Wat zijn de Tegalalang rijstvelden?

De Tegalalang rijstvelden, gelegen in de buurt van Ubud, zijn een van de meest gefotografeerde hoogtepunten op Bali. Het is dat typische Bali-kiekje van de rijstvelden die je op menig social media kanaal ziet terugkomen. Deze velden staan bekend om hun schoonheid en het slimme Subak-irrigatiesysteem: een traditionele Balinese methode die al eeuwenlang wordt gebruikt voor irrigatie. Deze plek en dit systeem weerspiegelen de harmonie tussen de mens en de natuur en is zelfs opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt je dus wel voorstellen hoe mooi het hier is!


Tegallalang rijstvelden


Tegalalang rijstvelden


Waar liggen deze prachtige rijstvelden?

Gelegen op ongeveer 10 kilometer ten noorden van Ubud, vormen de Tegalalang rijstvelden een populaire plek om te bezoeken voor veel backpackers. Ubud zelf is een centrum van kunst en cultuur op Bali. Naast de rijstvelden kun je hier terecht voor allerlei andere attracties, zoals tempels, musea en markten.

Een bezoek aan de Tegalalang rijstvelden is dan ook een ontspannende activiteit als je in het centrum van Ubud bent geweest. Wandel langs de smalle paden, bewonder de prachtige groene terrassen en zie hoe de lokale boeren op traditionele wijze de velden al jaar en dag bewerken.

Tips voor je bezoek

Om de mooiste spots in de Tegalalang rijstvelden te vinden en het meeste uit je wandeltocht te halen, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet:

  • Begin vroeg aan je wandeling: Probeer vroeg in de ochtend te gaan om de drukte te vermijden. Niet alleen is het licht dan het mooist, maar je hebt ook de kans om de rijstvelden in alle rust te bewonderen.
  • Ga op verkenning: Wijk vooral af van de gebaande paden en verken het gebied zelfstandig. Na de eerste twee heuvels wordt het landschap nog spectaculairder en heb je grote kans om de velden voor jezelf te hebben. Veel mensen lopen namelijk niet eens verder dan de eerste twee heuvels.
  • Respecteer de natuur: Blijf op de paden en respecteer de rijstvelden. Het zijn werkplekken voor de lokale boeren.
  • Kleed je gepast: Draag comfortabele schoenen voor het wandelen en denk aan bescherming tegen de zon, zoals zonnebrand, een pet en misschien wel een dun T-shirt met lange mouwen als je lang in de zon loopt.
  • Maak contact met de lokale boeren: Een glimlach of een vriendelijk woord wordt zeer gewaardeerd hier. Soms is het zelfs mogelijk om een praatje te maken en meer te leren over hun dagelijkse werk. Dit vinden de Balinezen over het algemeen alleen maar heel erg leuk. Het is een onwijs vriendelijk volk. Kom je er niet uit met de taal? Gebruik dan de Google Translate app. Je kunt hier tegenwoordig zelfs inspreken om te vertalen, super handig!

Tegalalang rijstvelden Bali


Tegalalang Bali


Zo kom je er

Vanuit Ubud kun je een scooter huren of een taxi nemen naar de Tegalalang rijstvelden. Wil je liever niet alleen gaan? Dan is een andere optie om deel te nemen aan een georganiseerde tour, waarbij vervoer vaak is inbegrepen. Als je avontuurlijk bent ingesteld, is een scooter huren de beste manier om op je eigen tempo de omgeving te verkennen. De scooter wordt dan ook het meest gebruikt door de mensen op Bali zelf. Let wel op dat het verkeer een stuk drukker is dan je misschien gewend bent, dus voorzichtigheid staat voorop.

Conclusie

De Tegalalang rijstvelden mag je eigenlijk niet missen tijdens een backpacktrip door Bali. Deze plek weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van het eiland en geeft je ook de kans om de traditionele Balinese cultuur van dichtbij te ervaren. We hopen dat je met deze tips goed voorbereid bent op een onvergetelijk bezoek aan deze prachtige bestemming. Pack your bags, trek je wandelschoenen aan en geniet van een van de mooiste natuurplekken die Bali te bieden heeft!