De 7 mooiste stranden van Bali

De 7 mooiste stranden van Bali

Bali, het Indonesische paradijs, staat bekend om zijn weelderige groene landschappen en levendige cultuur. Dit eiland is een waar juweeltje in Zuidoost-Azië en trekt jaarlijks miljoenen reizigers van over de hele wereld aan. Eén van de belangrijkste redenen voor deze aantrekkingskracht is ongetwijfeld de verscheidenheid aan prachtige stranden die Bali te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar surfavonturen, ontspanning in een idyllische omgeving of een romantische strandwandeling bij zonsondergang, Bali heeft voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de mooiste stranden van Bali die je niet mag missen:

Kuta Beach

De badplaats Kuta behoort zeker niet tot onze favoriete bestemmingen op Bali, maar het strand behoort wel tot de mooiste van het eiland. Het strand van Kuta is een hotspot voor surfers vanwege de perfecte golven. Helaas is het strand behoorlijk volgebouwd, maar het brede strand en uitzicht op de vele surfers maakt het een leuk strand om wat tijd op door te brengen.

Het commerciële maar fraaie Kuta Beach

Nusa Dua Beach

Als je op zoek bent naar rust en luxe, dan is Nusa Dua Beach de plek voor jou. Dit strand ligt in een exclusieve resortomgeving en biedt kristalhelder water en zachte zandstranden. Hier kun je jezelf trakteren op een vijfsterrenervaring. Als je niet in een van de luxe resorts hier overnacht kun je alsnog tijd op het strand doorbrengen. Dit is zeker een optie als je in Uluwatu verblijft, vanuit andere locaties op Bali is het een vrij lange rit naar Nusa Dua voor alleen een bezoekje aan het strand.

Het brede, witte strand van Nusa Dua

Padang Padang Beach

Padang Padang Beach, gelegen aan de zuidwestkust van Bali, is een klein maar fraai strand dat bekendstaat om zijn toegangsweg via een smalle kloof tussen steile kliffen. Dit strand wordt vaak aangeduid als “Bali’s meest pittoreske strand” vanwege zijn unieke ligging. Het zachte witte zand en de turquoise wateren vormen het perfecte decor voor een dag vol ontspanning en avontuur. Padang Padang is een populaire plek voor surfers vanwege de consistentie van de golven, en het heeft een relaxte sfeer. Met zijn filmische uitstraling heeft Padang Padang Beach zelfs enige bekendheid verworven door zijn verschijning in de film “Eat Pray Love”. Het strand is hierdoor wel behoorlijk druk geworden, wat iets van de charme heeft weggenomen.

Uluwatu Beach

Uluwatu Beach, gelegen in de buurt van de beroemde Uluwatu-tempel, staat bekend om zijn dramatische kliffen en fantastische surfmogelijkheden. Het is een geweldige plek om te genieten van adembenemende zonsondergangen, omringd door de mystiek van de Balinese cultuur. Het is bovendien een populaire bestemming onder backpackers op Bali.

Het mooie, kleine strand bij Uluwatu

Virgin Beach

De meeste mooie stranden van Bali bevinden zich in het zuidwesten van Bali. Het mooie strand aan de noordoostkust is zonder twijfel Virgin Beach. Dit verborgen strandje is nog niet ontdekt door de echte massatoeristen zoals de meeste andere stranden in dit overzicht. Je kunt hier ontspannen op het witte zandstrand, zwemmen in de kalme zee en proeven van heerlijke lokale gerechten in de kleine warungs in de omgeving. Je kunt het strand onder meer bereiken vanuit Candidasa of Amed, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots.

Dreamland Beach

Net zoals enkele andere stranden in deze lijst ligt Dreamland Beach op het Bukit schiereiland in het zuiden van Bali. Het strand was tien jaar geleden nog niet zo bekend, maar behoort nu tot de populairste stranden van het eiland. Het zachte, gouden zand en de goede surfmogelijkheden hebben zeker bijgedragen aan deze populariteit. Bovendien is het strand binnen een uur bereikbaar vanuit Kuta en omgeving en vanuit Uluwatu en andere locaties op het schiereiland.

Het fraaie Dreamland Beach

Amed Beach

Toegegeven, Amed Beach redt het qua schoonheid zeker niet bij de andere stranden in deze lijst. Het zwarte, korrelige strand leent zich niet op eens lekker op te liggen. Deze omgeving is vooral geliefd om zijn rustige en authentieke sfeer. Daarnaast is Amed populair onder duikers en snorkelaars, met een schat aan onderwaterleven en scheepswrakken om te verkennen. Bovendien biedt Amed Beach een prachtig uitzicht op de majestueuze vulkaan Gunung Agung en de traditionele vissersboten die in de vroege ochtend uitvaren. Het leukste strand in deze omgeving is wat ons betreft Lipah Beach, waar je – op een ligbed – prima wat uurtjes kunt vertoeven.

Lipah Beach nabij Amed

Reisgids Indonesië