Van Surabaya naar Ijen

Van Surabaya naar Ijen

Surabaya heeft een interessante historie en architectuur, maar de meeste backpackers gaan naar het oosten van Java om van de natuur te genieten. Een van de hoogtepunten is de vulkaan Ijen, waar je prachtig kunt wandelen en van een magische zonsopkomst kunt genieten. Reis je vanuit Surabaya door naar Ijen? Lees hier onze tips met betrekking tot vervoer.

Zo reis je van Surabaya naar Ijen:

1) Trein en taxi

Niet alleen is reizen per trein op Java comfortabel, het is ook nog eens bijzonder betaalbaar. Als je de zonsopkomst bij Ijen wil zien, kun je het beste de trein van 14:00 uur nemen. De naam van deze trein is Sri Tanjung en het station vanwaar je vertrekt is Surabaya Gubeng in het hart van de stad. De ticketprijs is 5,75 euro.
Rond 20:30 uur komt de trein aan bij station Karangasem, waar je overstapt op een taxi naar het basiskamp van Ijen. Voor deze rit van 45 minuten betaal je gemiddeld 10 tot 15 euro.

Er gaan dagelijks meerdere treinen vanuit Surabaya naar Karangasem, maar de vertrektijden zijn minder gunstig omdat de wandeling naar de top van Ijen rond middernacht van start gaat.

Kaartje kopen: Treinkaartjes zijn verkrijgbaar op het station en in supermarkten (Indomaret en Alfa Mart). Een taxi boek je eenvoudig met de Grab applicatie op je telefoon.


2) Bus en taxi

In theorie is dit ook een optie, maar het kost meer en is ook minder praktisch. Veel bussen vertrekken dagelijks naar Bali en stoppen in Banyuwangi. Kaartjes voor de 6 uur durende rit naar deze Oost-Javaanse stad kosten zo’n 7 euro, maar dit kan – afhankelijk van de vervoerder – oplopen. Omdat je niet bij het station Karangasem wordt afgezet, zul je een taxi moeten nemen vanaf Banyuwangi. Reken voor de rit naar het beginpunt van de hike op ongeveer 20 tot 25 euro.

Kaartje kopen: Regel je busticket via je hostel of een reiskantoor in Surabaya.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal