Van Ijen naar Bromo

Van Ijen naar Bromo

In het oosten van Java kun je spectaculaire wandelingen maken door bergen en vulkaanlandschappen. Twee van de meest indrukwekkende plaatsen die je kunt bezoeken zijn Kawah Ijen en Mount Bromo. Reis je van oost naar west en wil je op eigen houtje van Ijen naar Bromo gaan? Wij voorzien je van handig reisadvies.

Zo reis je van naar:

1) Taxi, trein en minibus

Dit is de beste reiswijze voor solo backpackers. De enige manier om vanaf Kawah Ijen naar het meest nabijgelegen treinstation te gaan is met een taxi. Je kunt een rit regelen bij het basiskamp of via je accommodatie, als je de dag ervoor al dicht bij Ijen verbleef. De trip naar het treinstation Karangasem kost 10 tot 15 euro.

Vanuit Karangasem vertrekt meerdere keren per dag een trein naar Probolinggo. De ritprijs begint al vanaf 4 euro, al kosten de meeste kaartjes rond de 10 euro. De reis naar Probolinggo duurt ongeveer 4 uur.

Bij aankomst in Probolinggo kun je voor 2,50 euro op een minibus stappen naar Cemorolawang, de basis voor trekkings naar Mount Bromo.

Kaartje kopen: Treinkaartjes kun je het beste van tevoren reserveren in een supermarkt (Indomaret of Alfa Mart). Ander vervoer op deze route regel je ter plaatse.


2) Taxi en trein

Ook met dit alternatief reis je eerst naar Karangasem en stap je hier op de trein. Kies echter voor Klakah als eindbestemming, omdat dit plaatsje dichter bij Cemorolawang ligt. De treinkaartjes met Klakah als eindbestemming kosten evenveel als die naar Probolinggo en je bent vanuit Karangasem zo’n 3 uur en 30 minuten onderweg.

In Klakah kun je een taxi boeken naar Cemorolawang, waarbij je moet rekenen op een prijs van ongeveer 18 euro.

Kaartje kopen: Boek je taxi met de Grab applicatie of onderhandelen over een goede prijs met een lokale taxichauffeur.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal