Van Yogyakarta naar Surabaya

Van Yogyakarta naar Surabaya

Echte hoogtepunten ontbreken in Surabaya, maar deze miljoenenstad op het Indonesische eiland Java is bijvoorbeeld wel een goed vertrekpunt voor je trip naar Mount Bromo. Surabaya is goed bereikbaar vanuit het populaire Yogyakarta, dat ruim 300 kilometer westelijker ligt. Wij zetten de reismogelijkheden voor de bus, de trein en het vliegtuig op een rijtje.

Zo reis je van Yogyakarta naar Surabaya:

1) Trein

Goedkoop, comfortabel en mooie uitzichten; er zijn voldoende redenen om voor de trein te kiezen op het traject. Dagelijks vertrekken diverse treinen naar Surabaya vanuit station Lempuyangan in het centrum van Yogyakarta. De goedkoopste kaartjes zijn die voor de Sri Tanjung en Logawa treinen, die respectievelijk om 7:20 en 9:00 uur vertrekken. De trein is bijna 6 uur onderweg naar station Surabaya Gubeng, en voor een ticket betaal je 4,50 tot 5,75 euro in economy class.

Kaartje kopen: Reserveer je zitplaats op het station, in een Indomaret of in een Alfa Mart.


2) Bus

Bij deze optie begint je trip bij de busterminal Giwangan in het zuiden van de stad. Om 12:30, 13:25 en 16:50 uur kun je hier op een bus van Sugeng Rahayu stappen. Deze vervoerder brengt je in 6 uur en 30 minuten naar het busstation Bungurasih in Surabaya. Een kaartje kost omgerekend 5,75 euro, waardoor de bus een betaalbaar alternatief voor de trein is. De belangrijkste factor die je ervan kan weerhouden om een buskaartje te kopen, is het verkeer.

Kaartje kopen: Schaf je busticket aan op het busstation of via 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Met vliegen bespaar je behoorlijk wat tijd, al betaal je wel een stevige meerprijs voor een vlucht. Wings Abadi Airlines voert dagelijks zo’n 6 directe vluchten uit tussen de vliegvelden van Yogyakarta en Surabaya. Het tarief is doorgaans tussen de 50 en 60 euro, maar je betaalt nog een toeslag voor ruimbagage. De vlucht duurt 70 minuten. Houd er rekening mee dat de reiskosten nog verder oplopen in Surabaya, omdat je luchthaven relatief ver buiten de stad ligt.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Indonesië pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal