Van Yogyakarta naar Pangandaran

Van Yogyakarta naar Pangandaran

Voor velen is Pangandaran het surfparadijs op Java en ook strandliefhebbers kunnen terecht in dit plaatsje in het zuiden van het eiland. Pangandaran ligt ongeveer 260 kilometer ten westen van Yogyakarta, de grootste stad van Centraal Java. Kom je vanuit het oosten en reis je vanuit Yogyakarta door naar Pangandaran, dan kun je hier ons reisadvies lezen.

Zo reis je van Yogyakarta naar Pangandaran:

1) Trein en taxi

Helaas heeft Pangandaran zelf geen treinstation, maar toch kun je een groot deel van de reis per spoor afleggen. De trip begint op station Lempuyangan, waar dagelijks om 10:35 uur de trein Pasundan vertrekt. Rond 14:00 uur komt de trein aan bij Sidareja, waar je uitstapt en je reis naar Pangandaran vervolgt per taxi. Een treinkaartje kost omgerekend 5,75 euro.

Bij rustig verkeer kun je al voor 11 euro op een taxi stappen voor de 40 kilometer lange rit. Ben je alleen en heb je weinig bagage? Voor minder dan 6 euro rijd je mee achterop een motortaxi van Sidareja naar Pangandaran.

Kaartje kopen: Treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij de Indomaret, Alfa Mart en op het station. De taxi kun je het beste boeken met de Grab applicatie op je telefoon.


2) Taxi

Reizen in een groep van 4 personen is goedkoper op deze route, want je huurt al een voertuig met chauffeur voor ongeveer 60 euro. Met een taxi word je direct voor de deur van je hostel afgezet. Het nadeel is de prijs, wanneer je met minder dan 3 of 4 personen op pad bent.

Kaartje kopen: Regel een taxi bij je hostel of via een reiskantoor in Yogyakarta.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal