Van Yogyakarta naar Dieng Plateau

Van Yogyakarta naar Dieng Plateau

Het Dieng Plateau ligt centraal op het Indonesische eiland Java en is geliefd om de vele uitkijkpunten en vulkaankraters. Dit fraaie stukje natuur ligt ongeveer 130 kilometer boven Yogyakarta, een populaire stad onder backpackers. Als je vanuit Yogyakarta een trip naar Dieng Plateau wil maken, kun je hier terecht voor reistips.

Zo reis je van naar:

1) Bus

Dit is een gemakkelijke en betaalbare manier om het Dieng Plateau te bereiken. Allereerst reis je met een minibus van Rama Sakti naar de stad Wonosobo. Deze busjes vertrekken dagelijks tussen 8:00 en 18:00 uur iedere 2 uur, en zijn 2 tot 3 uur onderweg naar Wonosobo. Een enkele reis kost je omgerekend 4,50 euro.

In Wonosobo kun je een minibus nemen voor de laatste 25 kilometer naar het Dieng Plateau. Het tarief voor deze korte rit is omgerekend 0,70 euro.

Kaartje kopen: Koop je buskaartje bij het kantoor van Rama Sakti. Het kaartje voor de minibus kun je ter plaatse regelen.


2) Scooter

Als je ervaring hebt met scooterrijden, is dat op deze route ook een optie. Ondanks dat een groot deel van de trip over de snelweg gaat, moet je toch rekening houden met een reistijd van 3 tot 4 uur. De kosten voor een huurscooter zijn gemiddeld 4 euro voor een dag. Het nadeel van een scooter is dat je deze ook weer terug moet brengen in Yogyakarta.

Kaartje kopen: Vraag bij je hostel of een reiskantoor naar informatie over scooterhuur.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal