Van Surabaya naar Malang

Van Surabaya naar Malang

Malang heeft door de hoge ligging een relatief koel klimaat en bovendien verschillende bezienswaardigheden, waardoor dit een aardige tussenstop is tijdens je reis over Java. Malang ligt niet zo ver bij de miljoenenstad Surabaya vandaan en deze steden zijn ook eenvoudig te combineren. In dit artikel lees je alles over het vervoer op deze route.

Zo reis je van Surabaya naar Malang:

1) Bus

Vanaf Surabaya’s belangrijkste busstation rijden de hele dag door bussen naar het meer zuidelijke Malang. Het grootste deel van de traject gaat over een nieuw aangelegde snelweg, waardoor de reis behoorlijk comfortabel is. Buskaartjes kosten minder dan €1,50 en dit is dan ook de goedkoopste wijze van vervoer op deze route.

Als je aankomt per vliegtuig en meteen door wil naar Malang, kun je vanaf de luchthaven voor ongeveer €5 op een directe shuttlebus stappen. Je deelt een minibusje met andere passagiers en wordt bij je gewenste adres in Malang afgezet.

Kaartje kopen: Zowel voor de lokale bus als de shuttlebus kun je ter plaatse een ticket aanschaffen.


2) Trein

Kaartjes voor de trein zijn eveneens bijzonder goedkoop en bovendien zijn de zitplaatsen comfortabel. Er rijden meerdere treinen per dag naar Malang, die allemaal in de ochtend vertrekken. Bij station Surabaya Gubeng kun je om 5:35, 6:20 of 7:20 uur opstappen. De ticketprijs varieert van €2 tot €4 en de trip neemt ongeveer twee uur in beslag.

Kaartje kopen: Treintickets zijn verkrijgbaar in supermarkten en op het station zelf. Je kunt het beste ten minste een dag van tevoren reserveren.


Meer over deze bestemmingen: