Van Surabaya naar Bromo

Van Surabaya naar Bromo

Het gebied rondom de Bromo vulkaan is een van de bekendste bezienswaardigheden op het Indonesische eiland Java. Er zijn verschillende steden vanwaar je dit iconische vulkaanlandschap kunt bereiken en de miljoenenstad Surabaya is een populair vertrekpunt voor Bromo trips. Wij zetten de reismogelijkheden voor je op een rijtje.

Zo reis je van naar:

1) Trein en minibus

Deze trip begint op het treinstation Gubeng in het centrum van Surabaya. Dag en nacht kun je hier gemiddeld iedere vier tot vijf uur op een trein naar Probolinggo stappen. De prijs van tickets verschilt; voor €1,75 kun je met de Probowangi trein van 4:25 uur reizen, maar doorgaans betaal je zo’n €8 voor deze rit.

Eenmaal aangekomen in Probolinggo kun je op een minibus stappen, die je – bij een volle bus – voor €2,50 naar Cemorolawang brengt. Dit dorpje ligt aan de rand van het nationaal park.

Kaartje kopen: Reserveer je treinticket bij de kassa in een Alfamart of Indomaret supermarkt. Kaartjes voor de bus koop je ter plaatse.


2) Trein en taxi

Ook op deze manier reis je eerst met de trein naar Probolinggo, maar neem je daar een taxi in plaats van een minibus. Hierdoor hoef je niet te wachten tot het minibusje vol is en reis je sneller naar Bromo. Reken op een prijs van ongeveer €20 en als de taxichauffeur meer vraagt, onderhandel dan of regel een taxi met de Grab app.

Kaartje kopen: Treinkaartjes koop je bij Indomaret of Alfamart. In Probolinggo regel je zelf eenvoudig een taxi.


3) Taxi

Dit is verreweg de meest prijzige optie, maar het kan handig zijn als je met vrienden of familie reist. Het is normaal om over de prijs te onderhandelen, maar zorg ervoor dat de prijs niet meer is dan €35 voor een enkele reis van het centrum van Surabaya naar Bromo. Er is voldoende competitie, waardoor je eenvoudig een goede deal krijgt.

Kaartje kopen: Informeer naar de mogelijkheden bij je hostel of een lokaal reiskantoor.


Meer over deze bestemmingen: