Van Surabaya naar Bali

Van Surabaya naar Bali

Java en Bali zijn de twee populairste Indonesische eilanden onder backpackers. Veel reizigers starten hun trip in Jakarta en reizen oostwaarts, over Java naar Bali. Als je een tussenstop maakt in de stad Surabaya en je vervolgens naar Bali wil, kun je dit artikel met reistips lezen.

Zo reis je van Surabaya naar Bali:

1) Bus

Als het gaat om budgetvriendelijk reizen en redelijk comfort, dan is de bus de beste optie voor deze trip. Dagelijks rijden vele bussen op deze route, met name vanaf Terminal Purabaya / Bungurasih. Een ticket naar Terminal Mengwi, dat iets ten noorden van Denpasar ligt, kost €13 tot €17. Akas IV, Langsung Indah en Wisata Jawa Indah zijn enkele busmaatschappijen waaruit je kunt kiezen. De reistijd bedraagt zeven uur, dus als je een strak reisschema hebt kun je beter per vliegtuig naar Bali gaan.

Kaartje kopen: Op de website 12Go.Asia krijg je een goed overzicht en kun je meteen tickets bestellen.


2) Trein en bus

Treinkaartjes zijn erg goedkoop, maar de trein is traag en de keuze uit vertrektijden is beperkt. Als je de goedkoopste tickets wil, kun je om 4:25 uur opstappen in Surabaya Gubeng Station en met de trein “Probowangi” naar de stad Banyuwangi gaan. Kaartjes voor latere treinen kosten meer. Je betaalt slechts €3,50 voor een zitplaats en de treinreis duurt ruim zeven uur. Vanaf station Banyuwangi Baru vervolg je je reis per (vooraf geboekte) minibus. Deze brengt je voor €10 in ongeveer vier uur naar je gewenste eindbestemming in Denpasar of omliggende plaatsen.

Kaartje kopen: In Indomaret en Alfamart supermarkten zijn treintickets verkrijgbaar. Regel je plek in de minibus via je hostel in Surabaya of Bali.


3) Vliegtuig

Hoewel je met het vliegtuig de meest vlotte reis beleeft, is dit veruit het duurste vervoermiddel. Vanuit het centrum van Surabaya kun je voor ongeveer €7 een taxi nemen naar de luchthaven. Iedere dag vertrekken hier vandaan zo’n vijftien directe vluchten naar het vliegveld van Denpasar. Je kunt kiezen voor Garuda Indonesia, Lion Air, AirAsia en nog een aantal maatschappijen. Normaal gesproken biedt AirAsia de goedkoopste tickets. De prijs voor de vlucht van een uur start vanaf €20, al komt hier nog een toeslag bovenop als je ruimbagage incheckt. Reken dus op een totaalprijs van ten minste €30.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Indonesië pagina.


Meer over deze bestemmingen: