Van Pangandaran naar Yogyakarta

Van Pangandaran naar Yogyakarta

Als je tijdens je reis door Java op zoek bent naar veelzijdige, mooie stranden en surfmogelijkheden, dan is Pangandaran een leuke bestemming. Het interessante Yogyakarta is een logisch vervolg op je trip. Voor deze route van 250 kilometer kun je kiezen uit een combinatie van taxi en trein, of de reis volledig per taxi afleggen.

Zo reis je van Pangandaran naar Yogyakarta:

1) Taxi en trein

Dit is de beste manier wanneer je alleen of samen van Pangandaran naar Yogyakarta reist. Per taxi reis je naar het treinstation van Sidareja. Dit kost je onder normale verkeersomstandigheden ongeveer een half uur en zo’n €12. In Sidareja kun je een rechtstreekse trein naar Yogyakarta nemen. De trein Pasundan vertrekt om 10:33 uur en komt bijna vier uur later aan op het station Lempuyangan in Yogyakarta. Een ticket voor deze trein kost slechts €5,50 en daarmee is deze trein een geschikt vervoermiddel als je geld in je zak wil houden.

Kaartje kopen: De taxi kun je zelf in Pangandaran regelen. Een treinticket kun je reserveren in een Alfamart en Indomaret, bij voorkeur een paar dagen van tevoren.


2) Taxi

Als je met een groep van bijvoorbeeld vier mensen reist, kun je overwegen de taxi te nemen naar Yogyakarta. Je zult mogelijk moeten onderhandelen, maar €60 is een redelijke prijs voor deze rit. Een voordeel is dat je meteen bij je accommodatie in Yogyakarta afgezet kan worden. Een nadeel is dat het verkeer op Java vaak vastloopt.

Kaartje kopen: Je kunt bij je accommodatie in Pangandaran vragen om een chauffeur of zelf een taxi aanhouden.


Meer over deze bestemmingen: