Van Pangandaran naar Jakarta

Van Pangandaran naar Jakarta

Jakarta is niet een van onze favoriete plaatsen in Zuidoost-Azië, maar het is wel een handig overstappunt voor regionale vluchten en treinen. Wanneer je vanuit het surfstadje Pangandaran naar Jakarta wil reizen, kun je gebruikmaken van een minibus, of een combinatie van de taxi en de trein. Hier vind je onze reistips voor deze route.

Zo reis je van Pangandaran naar Jakarta:

1) Minibus

De reis per bus is het meest eenvoudig en bovendien de goedkoopste optie. Wanneer je met vervoerder Perkasa Jaya reist, word je bij je accommodatie of een ander afgesproken punt opgehaald. De eindbestemming in Jakarta is de busterminal Kampung Rambutan, waar je ongeveer negen uur na vertrek aankomt. Je betaalt omgerekend €9 voor een kaartje.

Kaartje kopen: Via een toeristenkantoor of je accommodatie kun je bustickets kopen.


2) Taxi en trein

De trein is een andere goedkope reismogelijkheid. Pangandaran zelf heeft geen treinstation, waardoor je eerst met een taxi naar het dichtstbijzijnde station in Sidareja reist. Een ritje naar Sidareja kost ongeveer €12. Vanaf hier rijden dagelijks twee treinen naar station Jatinegara in Jakarta. De eerste vertrekt om 8:28 uur en de tweede om 18:30 uur. De treinreis duurt acht tot negen uur en een ticket kost slechts €4,50.

Kaartje kopen: Een taxirit kun je regelen door een rijdende taxi staande te houden of een boeking te maken met de Grab-app. Treinkaartjes kun je kopen in supermarkten zoals de Indomaret en Alfamart.


Meer over deze bestemmingen: