Van Pangandaran naar Dieng Plateau

Van Pangandaran naar Dieng Plateau

Java is een bijzonder gevarieerd eiland. Zo kun je genieten van de relaxte surfingvibe in de zuidelijke kustplaats Pangandaran, terwijl 200 kilometer verderop de prachtige berglandschappen van het Dieng Plateau te vinden zijn. De reis tussen deze bestemmingen is gecompliceerd, dus neem de tijd. Hier lees je onze reistips.

Zo reis je van Pangandaran naar Dieng Plateau:

1) Taxi, trein en bus

Onderweg naar het prachtige Dieng Plateau zul je voor het eerste deel van je reis een taxi moeten nemen naar het treinstation van Gandrungmangun. Dit is een rit van ongeveer veertig kilometer en je betaalt voor de taxirit ongeveer €12. In Gandrungmangun kun je twee keer per dag op de trein naar Purwokerto stappen. Je kunt kiezen uit een van de Serayu treinen, die om 6:30 en 18:21 uur vertrekken. Wij raden de trein van 6:30 uur aan, omdat je dan nog dezelfde dag bij het Dieng Plateau aankomt. Een enkele treinreis kost €4 en duurt een uur en veertig minuten. Vanaf Purwokerto kun je voor €1 op een lokale bus naar het plaatsje Wonosobo stappen. Vanuit hier gaat een andere bus naar het Dieng Plateau. Deze laatste etappe duurt anderhalf uur en een busticket kost €1,25.

Kaartje kopen: De bustickets en taxi kun je ter plaatse regelen, maar voor de trein heb je een reservering nodig. Je kunt je zitplaats reserveren in Indomaret en Alfamart supermarkten.


Meer over deze bestemmingen: