Van Nusa Lembongan naar Lombok

Van Nusa Lembongan naar Lombok

Met stranden, goede duik- en snorkelplekken en mogelijkheden om te kajakken heeft Nusa Lembongan veel ingrediënten in huis voor een ontspannen vakantie. Je kunt na je bezoek aan dit eiland gemakkelijk doorreizen naar diverse buureilanden, waaronder Lombok. De enige manier om Lombok te bereiken is per boot en hier lees je hoe je dit kunt doen.

Zo reis je van Nusa Lembongan naar Lombok:

1) Boot

Door de korte afstand en het gebrek aan vliegverbindingen ben je voor de route Nusa Lembongan – Lombok aangewezen op de boot. Er zijn verschillende vervoerders die de 40 kilometer tussen deze eilanden iedere dag afleggen.

Scoot Fast Cruises vertrekt dagelijks eenmaal om 10:45 uur vanaf het strand aan de westkust van Nusa Lembongan. Een ticket voor een enkele reis kost omgerekend 43 euro en de tocht duurt 1 uur en 45 minuten. Je komt op Lombok aan bij Senggigi.

Gili Getaway vaart dagelijks om 9:40 uur richting Lombok en maakt een tussenstop op de Gili eilanden. Hierdoor ben je 2 uur en 35 minuten onderweg. De tickets zijn wel voordeliger, want je betaalt 36 euro voor de trip naar Bangsal op Lombok. Eka Yaja Fastboat vaart uit om 10:00 uur en bij hen kost een kaartje zo’n 41 euro.

Kaartje kopen: Je kunt je ticket reserveren op de website van de vervoerders.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal