Van Medan naar Banda Aceh

Van Medan naar Banda Aceh

Als je op de kaart kijkt lijkt de afstand tussen Medan en Banda Aceh helemaal niet zo groot. Omdat Sumatra een enorm eiland is ben je toch behoorlijk lang onderweg, met name als je over land reist. Beide steden behoren niet tot onze favoriete bestemmingen van Sumatra, maar het zijn wel prima tussenstops op weg naar de hoogtepunten van het eiland. Op deze pagina beschrijven we hoe je van Medan naar Banda Aceh reist.

Zo reis je van Medan naar Banda Aceh:

1) Vliegtuig

De snelste en wat ons betreft ook beste optie is het vliegtuig. Deze binnenlandse vlucht doet er namelijk slechts een uur over. Er gaan meerdere vluchten per dag, die worden uitgevoerd door lowcost airlines als Lion Air en Citylink. Over het algemeen heb je al voor enkele tientjes een ticket.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in Indonesië.


2) Bus

De afstand is dus groter dan je denkt. Door de kronkelige wegen loopt de afstand op tot zo’n 600 kilometer. Helaas zijn dit ook geen snelwegen. Een snelheid van honderd kilometer per uur wordt bij lange na niet gehaald. Je doet daarom maar liefst twaalf tot vijftien uur over deze busrit. Daarom raden we ook aan om voor het vliegtuig te kiezen. Als je toch voor de bus kiest kun je uit meerdere busmaatschappijen kiezen, die over simpele tot vip bussen beschikken. De eerste bus vertrekt vroeg in de ochtend en de laatste laat in de avond.

Kaartje kopen: Via je accommodatie of op het busstation waar de bus naar Banda Aceh vertrekt.


Meer over deze bestemmingen: