Van Lovina naar Amed

Van Lovina naar Amed

Amed staat bekend om de duikmogelijkheden en wandeltochten door vulkanische landschappen. Dit stadje in het oosten van Bali is vanuit diverse plaatsen op het eiland goed bereikbaar, waaronder vanuit de aangename kustplaats Lovina. Als je van Lovina naar Amed wil reizen, kun je het artikel hieronder raadplegen voor reistips.

Zo reis je van Lovina naar Amed:

1) Taxi

Zoals op veel routes op Bali is het openbaar vervoer tussen Lovina en Amed slecht verzorgd. Je kunt op dit traject van negentig kilometer dan ook beter de taxi nemen, met name wanneer je je kosten kunt delen met andere passagiers. Wanneer je je vervoer regelt via de app Grab, betaal je doorgaans ongeveer €30 voor een normale personenauto.

Kaartje kopen: Een taxi boek je eenvoudig met taxi-applicatie Grab. Een alternatief is bij je hostel informeren naar de prijs voor een taxi.


2) Minibus

De reis per minibus is een stuk gecompliceerder en kun je bovendien niet op dezelfde dag Amed bereiken. Een keer per dag kun je met een busje van vervoerder Perama Tour & Travel van Lovina naar Candidasa reizen. Dit deel van de route kost omgerekend €11. Eenmaal in Candidasa aangekomen, moet je wachten op de volgende morgen om je weg te vervolgen met Perama Tour & Travel. Voor een kaartje betaal je ditmaal €6,20. Wanneer je in Candidasa bent gearriveerd, kun je ook nog dezelfde dag voor ongeveer €10 een taxi nemen naar Amed.

Als je samen reist, is de directe taxi van Lovina het goedkoopst.

Kaartje kopen: Tickets voor de minibus zijn verkrijgbaar op de website van Perama Tour & Travel.


Meer over deze bestemmingen: