Van Lombok naar de Gili eilanden

Van Lombok naar de Gili eilanden

De Gili eilanden liggen net buiten de kust van Lombok, ten noordwesten van het eiland. De kleine eilanden – bestaande uit Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno – zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het grote Lombok. De snelste boot doet er slechts vijf minuten over. Vanaf verder weg gelegen bestemmingen doe je er wat langer over. Op deze pagina beschrijven we de mogelijkheden om vanaf Lombok naar de Gili eilanden te reizen.

Zo reis je van Lombok naar de Gili eilanden:

1) Vanaf Bangsal

De goedkoopste boot is de publieke veerboot vanuit Bangsal. Tussen 08:00 uur en 16:30 uur vertrekken er boten naar de Gili eilanden. Deze vertrekken als ze vol zitten. Je betaalt slechts 1 tot 2 euro voor een kaartje. De kwaliteit van de boot is niet geweldig, maar aangezien het een korte tocht is valt hier goed mee te leven.

Een andere optie is een toeristenboot. Je betaalt enkele euro’s extra, maar bent over het algemeen wel sneller op je bestemming. Je kunt aangeven naar welke van de Gili eilanden je wilt reizen.

Kaartje kopen: Dit regel je ter plekke in de pier van Bangsal.


2) Vanaf Senggigi

Als je de laatste dagen op Lombok in Senggigi hebt doorgebracht kun je ook vanuit hier rechtstreeks naar de Gili eilanden reizen. Scoot Fast Cruises heeft een dagelijkse boot die om 12:30 uur vanaf de pier van Senggigi naar de Gili eilanden reist. Met een prijs van ongeveer € 14 betaal je aanzienlijk meer voor de bootreis, maar het bespaart je weer een reis naar Bangsal. De boot doet er een half uur over.

Kaartje kopen: Online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal