Van Lake Toba naar Medan

Van Lake Toba naar Medan

Lake Toba is het grootste meer op het Indonesische eiland Sumatra, en is dankzij de prachtige wandeltochten en watervallen in de omgeving een mooie bestemming. Veel reizigers vertrekken na Lake Toba naar Medan, een grote stad vanwaar je eenvoudig je reis door Indonesië kunt voortzetten. Wij zetten de reismogelijkheden voor deze route voor je op een rijtje.

Zo reis je van Lake Toba naar Medan:

1) Bus

Veel backpackers verblijven in het plaatsje Parapat en dit is ook het best startpunt van je reis naar Medan. Vanaf hier vertrekken namelijk regelmatig busjes, die de afstand van 170 kilometer normaliter in ongeveer 4 uur en 30 minuten afleggen. Houd er wel rekening mee dat deze bussen pas vertrekken wanneer de laatste stoel bezet is, dus als je haast hebt kun je beter een taxi nemen. Een kaartje voor de trip naar Amplas Station kost 2,60 euro.

Kaartje kopen: In de bus zelf zijn tickets verkrijgbaar.


2) Bus en trein

Als je met een laag budget reist en ook graag de trein op Sumatra wil ervaren, dan is dit eveneens een goede optie. Allereerst reis je per minibus naar Siantar, een trip die anderhalf uur duurt. Je betaalt omgerekend €0,65 voor een kaartje. Vanaf het busstation in Siantar kun je voor ongeveer €1 een taxi of voor €0,30 een motortaxi nemen naar het treinstation, waar je overstapt op de trein naar het centraal station van Medan. Deze laatste etappe duurt nog eens vier uur en treintickets kosten €1,50.

Kaartje kopen: Voor de bus en taxi kun je ter plaatse betalen, terwijl je je plekje in de trein dient te reserveren op het station, in een Alfamart of Indomaret supermarkt.


3) Taxi

Als je bereid bent wat dieper in de buidel te tasten of als je snel naar Medan wil, kun je ook de taxi nemen. Een rit van Parapat naar Medan kost ongeveer €40, maar als je medereizigers hebt is de taxi vrij betaalbaar.

Kaartje kopen: Vraag om een chauffeur bij je hostel of regel zelf een taxi via de Grab applicatie op je telefoon.

Meer over deze bestemmingen: