Van Jakarta naar Lombok

Van Jakarta naar Lombok

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en is een logisch startpunt van je reis door deze archipel. De stad ligt in het westen van Indonesië en is daardoor het makkelijkst te bereiken vanuit Europa. Ten oosten van het populaire Bali ligt het nog minder bezochte, maar wel heel leuke Lombok. Op deze pagina lees je hoe je van Jakarta naar Lombok reist.

Zo reis je van Jakarta naar Lombok:

1) Vliegtuig

Het vliegtuig is eigenlijk de enige logische optie om rechtstreeks tussen deze bestemmingen te reizen. Met AirAsia en Lion Air zijn er twee lowcost airlines actief op deze route. Hierdoor vlieg je al voor enkele tientjes van Jakarta naar Lombok. Een vlucht duurt ongeveer twee uur, maar met inchecken, boarden en wachten ben je nog wel wat langer onderweg. Er gaan meerdere vluchten per dag, waardoor je genoeg opties hebt om te vliegen.

Kaartje kopen: Lees onze tips over het boeken van vliegtickets in Indonesië.


2) Over land en water

Als je niet wilt vliegen zul je eerst over heel Java moeten reizen, waar je in het uiterste oosten de boot neemt naar Bali. Hier neem je wederom van de andere kant van het eiland de boot naar Lombok. Deze route zul je niet binnen 24 uur kunnen afleggen. Rechtstreeks reizen is daarom niet echt een optie. Wel is dit een leuke route voor je hele reis door Indonesië. Check ook onze route door Indonesië pagina voor meer tips.


Meer over deze bestemmingen: