Van Dieng Plateau naar Surabaya

Van Dieng Plateau naar Surabaya

Het Dieng Plateau is met zijn imponerende vulkanen en kleurrijke meren een van de meest fotogenieke bestemmingen op Java. Dit gebied ligt wel een beetje afgelegen, dus je kunt het beste je reis zorgvuldig plannen. Als je na het Dieng Plateau doorreist naar het oosten en Surabaya wil bezoeken, lees je hier alles over het openbaar vervoer op dit traject.

Zo reis je van Dieng Plateau naar Surabaya:

1) Bus en trein

De verbindingen zijn niet best op deze route en je kunt dan ook het beste een volledige dag uittrekken om Surabaya te bereiken. Allereerst neem je vanaf het plaatsje Dieng een minibus naar Wonosobo, waar je overstapt op een andere bus naar Yogyakarta. De kaartjes kosten respectievelijk 0,70 en 4,50 euro. In totaal ben je ruim 4 uur onderweg naar Yogyakarta.

In Yogyakarta vertrekken vanaf station Lempuyangan dagelijks meerdere treinen naar Surabaya, maar met 5,75 euro is een kaartje voor de Pasundan trein van 19:15 uur de voordeligste optie. Je komt dan om 1:00 uur aan op station Surabaya Gubeng. Tickets voor andere treinen kosten 16 euro of meer.

Kaartje kopen: Buskaartjes kun je via je guest house aanschaffen. Treintickets zijn verkrijgbaar op het station en in supermarkten.


2) Taxi

Alleen wanneer je met 4 personen op reis bent is de taxi een betaalbaar alternatief. Reken op een prijs van minimaal 100 euro, want het gaat om een afstand van 400 kilometer. De totale reistijd bedraagt onder normale verkeersomstandigheden ongeveer 6 uur, waardoor je aanzienlijk op reistijd bespaart ten opzichte van het openbaar vervoer.

Kaartje kopen: Regel een taxi bij je accommodatie of een reiskantoor.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal