Van Bukit Lawang naar Berastagi

Van Bukit Lawang naar Berastagi

Het Indonesische eiland Sumatra staat bekend om het bijzondere natuurschoon. Zo is Bukit Lawang een uitstekende plaats om orang utans te bekijken en jungle treks te maken, terwijl Berastagi prachtige vulkanen heeft. Wil je deze bestemmingen tijdens je reis op Sumatra combineren? Lees in dit artikel ons reisadvies voor de route Bukit Lawang – Berastagi.

Zo reis je van Bukit Lawang naar Berastagi:

1) Bus

Er gaat geen directe bus vanuit Bukit Lawang naar Berastagi, maar je kunt overstappen in de grote stad Medan. Dagelijks rijden vele minibusjes naar Medan en je betaalt maar 2,50 euro voor een kaartje, al zul je als toerist mogelijk wel moeten onderhandelen voor deze prijs.

In Medan stap je bij Jalan Ginting op een bus van Sumatera Transport, die je in 2 uur naar Berastagi brengt. Het tarief voor deze busrit is slechts 0,65 euro. Al met al is de bus verreweg het goedkoopste vervoermiddel op deze route.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar in de bussen zelf.


2) Taxi

Omdat de afstand tussen deze plaatsen slechts 120 kilometer is en taxi’s in Indonesië erg goedkoop zijn, is privévervoer een betaalbaar alternatief als je met meerdere personen reist. Reken op een prijs tussen de 30 en 40 euro voor een normale personenauto met ruimte voor 4 passagiers.

Kaartje kopen: Huur een auto met chauffeur via je hostel of een reiskantoor in Bukit Lawang.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal