Van Banyuwangi naar Malang

Van Banyuwangi naar Malang

Cultureel gezien is Malang een interessante stad; je vindt hier veel koloniale architectuur, traditionele markten en Jodipan Village met zijn bijzonder kleurrijke huizen. Malang is goed bereikbaar vanuit de meeste plaatsen op het eiland Java, waaronder ook de oostelijke stad Banyuwangi. In dit artikel lees je hoe je de 300 kilometer lange route het beste kunt volbrengen.

Zo reis je van Banyuwangi naar Malang:

1) Trein

Het is aan te bevelen om per trein te reizen op dit traject; je ziet veel van de omgeving, het is comfortabel en bovendien goedkoop. Er vertrekt dagelijks 1 rechtstreekse trein vanuit station Banyuwangi Baru. Je moet wel op tijd opstaan om mee te kunnen rijden met de Tawang Alun trein, want de vertrektijd is 5:00 uur. Je komt na een rit van 7 uur en 35 minuten aan in Malang. Een ticket voor een enkele reis kost slechts 4 euro.

Kaartje kopen: Schaf je ticket aan op het station, in een Indomaret of in een Alfa Mart.


2) Minibus

Er is een alternatief voor de trein, al betaal je hier wel meer voor. Putri Travel Banyuwangi heeft een busservice naar Malang en voor een kaartje betaal je zo’n 9 euro. Het voordeel van deze service is dat je wordt opgehaald voor de deur van je accommodatie. De reistijd is 6 uur en daarmee duurt de busrit iets korter dan de treinreis.

Kaartje kopen: Regel busvervoer via je accommodatie of een reiskantoor in Banyuwangi.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal