Beste reistijd Indonesie

Beste reistijd Indonesie

Wat is de beste reistijd voor Indonesië? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt doen en waar je heen gaat. Indonesië heeft een tropisch klimaat en vanwege de ligging op en rond de evenaar is het er het hele jaar door bijna even warm. Tussen het gemiddelde van de koudste en warmste maand zit vaak maar een verschil van twee graden Celsius. Over heel Indonesië gezien is de gemiddelde temperatuur 30°C. Tussen de verschillende eilanden kan wat verschil zijn wanneer er veel regen valt. Lees daarom onze tips over de verschillende eilanden om tot de beste reistijd voor je reis in Indonesië te weten.

JavaDe meeste regen in Java valt van november tot en met maart. Zeker op het westen van Java valt dan veel regen, zoals in de hoofdstad Jakarta. De temperaturen zijn het hele jaar door ongeveer hetzelfde.

BaliEen reden dat Bali zo populair is onder Nederlanders is dat het weer er uitstekend is in de traditionele zomervakantie. Met name augustus is perfect op Bali, maar de maanden daarom heen zijn ook prima. In de Nederlandse wintermaanden valt er op Bali de meeste regen. De beste reistijd voor Bali is daarom van mei tot en met september.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


SumatraOp Sumatra valt aanzienlijk meer regen dan op de eerder genoemde eilanden. De beste maanden om Sumatra te bezoeken zijn iets eerder in het jaar. Februari en maart zijn de twee beste maanden om het eiland te bezoeken, maar ook in juni en juli is weer hier prima. Echt droog is het dan echter niet, de tropische buiten aan het einde van de middag zul je regelmatig zien.

Sulawesi

Het klimaat in Sulawesi is enigszins vergelijkbaar met Java. Ook in Sulawesi valt er in de Nederlandse wintermaanden de meeste regen hier en is het er in de zomer en herfst het droogst. De meeste regen valt van januari tot en met maart, terwijl hier de minste regen tussen juli en oktober voorkomt. Deze laatst genoemde maanden zijn daarmee ook de beste maanden om Sulawesi te bezoeken.

Beste reistijd Indonesië

Naast de eerder genoemde eilanden valt ook in de andere delen van Indonesië de meeste regen tussen november en maart. Dit betekent niet dat de regio’s dan minder zijn. Vaak valt er aan het eind van de dag een flinke tropische bui, als je hier rekening mee houdt, is er weinig aan de hand. Als je zoveel mogelijk zon wilt zien, is de beste reistijd voor Indonesië van juni tot en met oktober. Ook in de maanden ervoor en erna is het altijd warm.

Reisgids Indonesië

Wees sociaal