Vervoer Thailand

Vervoer Thailand

Je hebt tijdens je verblijf in Thailand genoeg opties voor relatief goedkoop en snel vervoer door het land. Zowel in de steden zelf als tussen de verschillende steden en bezienswaardigheden is altijd wel een goede mogelijkheid beschikbaar. Hieronder een paar tips over het vervoer in Thailand.

Trein

Thailand heeft een redelijk goed spoorwegnetwerk. Vanaf het centrale station in Bangkok, ‘Hua Lamphong’, vertrekken lijnen die je naar alle uiteinden van Thailand brengen. Vooral de ‘Northern Line’ die vanaf vanaf Bangkok doorloopt naar Chiang Mai wordt door veel backpackers gebruikt. Met de nachttrein ben je in veertien uur op de je bestemming. Treinkaartjes kun je op het station kopen, maar we raden je aan vooraf een plek te reserveren. Op 12GO.Asia kun je voor de meeste routes online alvast je treinkaartjes kopen. Reizen met de trein in Thailand is goedkoop, maar niet heel snel. De treinen zijn over het algemeen in goede staat, maar de sporen zijn dit niet altijd en daarom wordt de maximum snelheid relatief laag gehouden.

Trein Thailand

Een plek bij het raam is aan te raden!

Bus

Thailand heeft een uitgebreid busnetwerk. Zowel in de steden als tussen de verschillende steden zijn voldoende buslijnen. De bussen zijn uitermate goedkoop. Vooral stadsbussen kunnen soms overvol zijn en de reis is dan ook niet altijd even comfortabel. Als je met de bus een grotere afstand wilt afleggen, kun je beter een lijnbus nemen. Deze zijn een stuk comfortabeler en hebben meestal ook een goed werkende airco. Bustickets kun je zowel bij reisbureaus als op busstations kopen. Ook kun je online via 12GO.Asia alvast een buskaartje kopen, dit bespaart je weer wat tijd in Thailand!

Brommer

Een brommer huren in Thailand is gemakkelijk. Zeker op de populaire routes en rondom de guesthouses vind je genoeg informatie waar je terecht kunt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen de eigenaars van je guesthouse je ongetwijfeld verder helpen. Rijden op een brommer kan best gevaarlijk zijn. Draag daarom altijd een helm en let goed op.

Taxi

In de grote steden is de taxi vaak de beste optie op het gebied van vervoer. Stadsbussen zijn namelijk vaak vol en drukkend heet en in de taxi zit je met de airco aan een stuk relaxter. Hoewel de bus natuurlijk wat goedkoper is, ben je met een taxi ook voor een paar euro op je bestemming. Let er wel op dat je geen vaste prijs afspreekt maar gewoon met de meter aan rijdt, want de meter is meestal goedkoper. Uitleggen waar je heen wilt kan soms ook een moeilijke opgave zijn. Probeer daarom altijd een visitekaartje te regelen, zodat je bestemming duidelijk is bij de taxichauffeur.

Tuk Tuk Thailand

Binnen de steden kun je het beste een Tuk Tuk nemen.

Fiets

In zo goed als elk stadje kun je wel een fiets huren. Voor een klein bedrag van een à twee euro huur je voor de hele dag een fiets. In Bangkok is het niet bepaald aan te raden, maar in de rest van Thailand kun je de buurt verkennen op een fiets. Check van tevoren de conditie van je fiets. Vaak draag jij de verantwoordelijk over eventuele kapotte onderdelen.

Vliegtuig

Thailand is een groot land en als je krap zit in de tijd is een goed idee om een binnenlandse vlucht te nemen. Met een lowcost airline hoeft dit helemaal niet duur te zijn en behalve tijdbesparend is het ook wat comfortabeler dan de gemiddelde busreis. Hiervoor kun je het beste terecht bij WTC.nl.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0