Van Bangkok naar Koh Tao

Van Bangkok naar Koh Tao

Koh Tao is een beroemd eiland om te duiken. Omdat de meeste backpackers hun avontuur beginnen in de hoofdstad Bangkok, is de reisroute tussen deze twee plaatsen erg populair. Met onze reisinformatie kun je jezelf wegwijs maken in alle mogelijkheden die er zijn. Wij zetten de beste opties in volgorde van gemak voor je op een rijtje.

Zo reis je van Bangkok naar Koh Tao:

1) Bus en veerboot

Dit is de eenvoudigste manier van reizen, zeker omdat je het buskaartje en ferryticket van tevoren als je een kaartje koopt. Hierdoor verloopt de transfer van bus naar boot erg soepel. Vanaf de busstations van de vervoerders Songserm en Lomprayah – dicht bij Khaosan Road – gaan dagelijks verschillende bussen naar Chumphon, waar de veerboot het laatste stukje van de reis voor zijn rekening neemt. De tickets kosten €30 en de gehele reis neemt negen tot elf uur in beslag.

Kaartje kopen: In je accommodatie of een reisbureau in Bangkok of net zo makkelijk online via de website 12Go.Asia.


2) Vliegtuig en veerboot

Qua prijs verschilt het vliegtuig nauwelijks van de bus. Je hebt al een enkele reis vanaf Bangkok’s Don Mueang International Airport naar het vliegveld van Chumphon te pakken voor €15. Wanneer je via 12go.asia een combinatieticket boekt, word je bij het vliegveld opgepikt voor de rit naar de pier en met de veerboot naar Koh Tao gebracht. Deze transfer kost €24, zodat je in totaal ongeveer €40 kwijt bent. Met de reis naar het vliegveld in Bangkok en het inchecken erbij bespaar je hoogstwaarschijnlijk slechts twee uur ten opzichte van de bus, waardoor het niet echt de moeite loont. Zeker niet omdat de kosten voor een vliegticket wel eens hoger kunnen uitvallen.

Kaartje kopen: Omdat het om een combinatieticket gaat, kun je je plaatsje het beste reserveren via 12Go.Asia.


3) Trein en veerboot

Deze optie is het minst aantrekkelijk, want je betaalt hier het meeste geld voor en het is tijdrovend. Mocht je toch met de trein willen reizen, dan kun je het beste de nachttrein nemen vanaf station Hua Lamphong. De trein rijdt naar Surat Thani, een reis die bijna twaalf uur duurt. Je kunt voor de trein kiezen uit de tweede en eerste klasse. De trein- en boottickets gecombineerd kosten €50 tot €70. Doordat Koh Tao relatief ver bij Surat Thani vandaan ligt, duurt de reis vanuit Bangkok ten minste vijftien uur. Bovendien zal je zelf een taxi moeten regelen om van het treinstation in Surat Thani naar de Night Boat Pier te gaan, wat extra tijd en kosten met zich meebrengt.

Kaartje kopen: Je kunt je combinatieticket kopen bij een hoog aangeschreven reisbureau in Bangkok of zelf reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: