Van Bangkok naar Koh Chang

Van Bangkok naar Koh Chang

Koh Chang is onder veel backpackers een geliefde bestemming. Omdat het eiland slechts 350 kilometer bij Bangkok vandaan ligt, is het relatief eenvoudig te bereiken. Op volgorde van handigheid zetten wij hier de beste reismogelijkheden van Bangkok naar Koh Chang voor je op een rij.

Zo reis je van Bangkok naar Koh Chang

1) Minibus en boot

Vanaf de Ekkamai terminal – ook wel Eastern Bus Terminal genoemd – in Bangkok vertrekt dagelijks van 5:00 tot 12:00 uur ieder uur een minibus van vervoerder Triple T rechtstreeks naar de Koh Chang Pier, vlakbij het dorp Laem Ngop. De reis met de minibus duurt ongeveer zes uur. Hiervandaan vertrekken de veerboten naar Koh Chang. De overtocht duurt 45 minuten, waardoor de totale reistijd van Bangkok naar Koh Chang uitkomt op 7 uur en 30 minuten. Je kunt voor €12 een kaartje kopen, waarbij de minibus en boottocht inbegrepen zijn. Naast de aanbieder Triple T zijn er nog een aantal andere bedrijven die deze route uitvoeren. Je betaalt dan echter vaak wat meer of de reis duurt wat langer.

Kaartje kopen: Via de website 12Go.Asia kun je zelf eenvoudig je plekje reserveren. Omdat er per dag acht minibussen rijden, kun je ook naar het busstation gaan om daar je kaartjes aan te schaffen.


2) Vliegtuig

Koh Chang heeft geen eigen luchthaven, maar met Trat Province Airport er ligt wel een luchthaven dicht in de buurt. Bangkok Airways verzorgt dagelijks drie tot vier rechtstreekse vluchten naar Trat Province Airport vanaf Suvarnabhumi Airport. De vlucht duurt precies een uur. Een nadeel van vliegen is dat de ticketprijzen beginnen vanaf €100 voor een enkele reis. Daarnaast heb je een transfer nodig vanaf het vliegveld naar de pier, met een taxi of privé minibus. Tel daarbij de reis naar het vliegveld in Bangkok, inchecktijd en de prijs voor het losse ticket van €2 voor de veerboot naar Koh Chang op, en je kunt concluderen dat de minibus vanuit Bangkok een veel betere optie is dan het vliegtuig. Het vliegtuig kan wel een optie zijn als je vanuit andere steden in Thailand naar Koh Chang wilt reizen. Aangezien je een tussenstop maakt in Bangkok is de kans klein dat je veel geld kwijt bent voor je ticket.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina.


Meer over deze bestemmingen: