Van Udon Thani naar Vientiane

Van Udon Thani naar Vientiane

Hoewel Udon Thani niet de meest opwindende stad van Thailand is, is dit wel een goede opstapplaats om verder te reizen naar Laos. De hoofdstad van Laos, Vientiane, ligt maar 100 kilometer bij Udon Thani vandaan en is goed bereikbaar. Voor deze korte rit kun je gebruik maken van de bus en hier lees je hoe je naar Vientiane reist.

Zo reis je van naar:

1) Bus

Er zijn verschillende manieren om met de bus tussen Udon Thani en Vientiane te reizen. Er gaan directe bussen vanuit Central Plaza in Udon Thani naar Talat Sao Bus Terminal in Vientiane. Een ticket kost 2,50 euro, maar voor deze directe bus zal je wel al een Laos visum in je paspoort moeten hebben. De bus wacht namelijk niet bij de Thai-Lao Friendship Bridge grensovergang, maar rijdt na een snelle paspoortcontrole door.

Als je een visa-on-arrival wil, kun je beter een minibus nemen vanaf Central Plaza naar de Friendship Bridge, het papierwerk afhandelen en aan de andere kant de lokale bus 14 naar Vientiane nemen. De eerste rit naar de grens kost je ongeveer 1,50 euro, terwijl je voor de bus in Laos 0,60 euro betaalt. Ook deze bussen hebben Talat Sao Bus Terminal als eindbestemming.

Kaartje kopen: In de bus zelf schaf je je ticket aan.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal