Van Trat naar Siem Reap

Van Trat naar Siem Reap

Trat is met zijn levendige markten en religieuze tempels een interessante bestemming in het zuidoosten van Thailand. De stad en gelijknamige provincie liggen aan de grens met Cambodja en veel reizigers gebruiken deze stad dan ook als overstapplaats naar populaire plekken als Siem Reap. Je kunt de 350 kilometer tussen Trat en Siem Reap overbruggen per taxi, minibus en vliegtuig.

Zo reis je van Trat naar Siem Reap:

1) Taxi en bus via Aranyaprathet / Poipet

Neem eerst de bus of een taxi naar de Thaise grens plaats Aranyaprathet. Hier steek je de grens over naar Poipet in Cambodja. Deze tocht duurt drie tot vier uur. In Poipet pak je wederom de bus of een taxi naar Siem Reap. Je bent ongeveer drie uur onderweg voor deze rit in Cambodja. Als je voor de bus kiest ben je in totaal nog geen €20 kwijt. De taxi is aanzienlijk duurder.

Kaartje kopen: Op het busstation van Trat en in Poipet kun je kaartjes voor de bus kopen.


2) Minibus via Bangkok

Welke manier van vervoer je ook kiest, het kost veel tijd om deze route af te leggen. Ook al duurt het reizen per bus lang, het is de gemakkelijkste manier om in Siem Reap te geraken. De minibus van vervoerder Triple T steekt niet de grens bij Trat over, maar je moet overstappen in de Mochit Terminal in Bangkok. Door de omweg bedraagt de reistijd ongeveer vijftien uur, maar tenzij je in een grote groep reist is de bus veruit het goedkoopste vervoermiddel. Je betaalt in totaal ongeveer €30 voor de twee etappes.

Kaartje kopen: Reserveer je plaats in de bus op het busstation of via de website 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Hoewel je niet direct naar Siem Reap kunt vliegen, kun je wel per vliegtuig tussen deze twee plaatsen reizen. Vanaf Trat Airport – dat op dertig kilometer van de stad Trat vandaan ligt – kun je een vlucht nemen naar Bangkok’s Suvarnabhumi Airport en daar overstappen op een vliegtuig naar Siem Reap. Bangkok Airways voert de vluchten dagelijks uit en je bent inclusief overstap ongeveer vijf uur onderweg. Vliegen is dus tijdbesparend, maar daar hangt met een ticketprijs vanaf €165 wel een prijskaartje aan.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina.


4) Rechtstreekse taxi

Dit is een dure optie en is eigenlijk alleen het overwegen waard als je de kosten met veel medereizigers kunt delen. Je doet er ongeveer zes uur over, maar betaalt maar liefst een kleine €250. Als je ter plekke beter kunt onderhandelen voor een taxi is dit wellicht interessanter.

Kaartje kopen: Je kunt de taxi regelen op 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: