Van Phuket naar Surat Thani

Van Phuket naar Surat Thani

Surat Thani zelf is geen opwindende reisbestemming, maar dankzij het aanwezige treinstation en de luchthaven is Surat Thani een belangrijk transportcentrum in Thailand. Bovendien bereik je vanuit deze stad eenvoudig de populaire eilanden Koh Phangan, Koh Samui en Koh Tao. Ben je van plan om vanuit Phuket naar Surat Thani of de eilanden te reizen, dan kun je hier onze tips voor een soepele trip lezen.

Zo reis je van Phuket naar Surat Thani:

1) Bus

Busvervoerder Phantip verzorgt dagelijks drie services tussen Phuket en Surat Thani. De vertrektijden vanaf Phuket Bus Terminal 2 zijn 8:00, 12:00 en 14:00 uur en de reis naar het centrum van Surat Thani neemt ongeveer 4 uur en 30 minuten in beslag. Je kunt er voor dezelfde prijs ook voor kiezen om bij het treinstation van Surat Thani afgezet te worden. Omgerekend betaal je minder dan 6 euro voor de enkele reis.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar via 12Go.Asia, op het busstation of via je accommodatie in Phuket.


2) Taxi

Als je met een groep reist, kun je overwegen om een taxi te nemen en de ritprijs te delen. Taxi’s zijn op deze route van bijna 250 kilometer echter wel prijzig. Een gewone passagiersauto met plaats voor 5 personen kost al snel 130 euro. Als je 150 euro neertelt word je vervoerd met een minibus en kun je samen met 8 andere backpackers reizen. Maar zelfs als iedere stoel bezet is, is de bus van Phantip een goedkopere optie.

Kaartje kopen: Reserveer een taxi op de website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal