Van Koh Samet naar Koh Chang

Van Koh Samet naar Koh Chang

Koh Samet is een klein eilandje waar de meeste mensen heen gaan om te chillen op de mooie stranden. Als je meer wil doen dan zwemmen en zonnebaden, kun je Koh Samet combineren met het grotere Koh Chang. Er zijn geen directe verbindingen tussen de eilanden, dus neem de tijd voor deze route. Je kunt je reis volbrengen met een combinatie van bussen en boten.

Zo reis je van Koh Samet naar Koh Chang:

1) Boot en bus

Touroperators verzorgen een ferry-minibus-ferry service, waardoor je zelf maar 1 ticket hoeft te boeken. Je betaalt hier slechts een paar euro meer voor dan wanneer je op eigen gelegenheid reist. Wil je dit toch, dan kun je hier lezen hoe.

Hoewel de reis vrij ingewikkeld is, heb je qua openbaar vervoer geen andere keuzes. Je trip naar Koh Chang begint met een korte boottocht naar de Ban Phe pier op het vasteland van Thailand. De boot vertrekt vanaf de Na Dan pier. Er gaan 6 ferries per dag, maar als je nog dezelfde dag op Koh Chang wil aankomen, kun je het beste de vroegste boot van 8:15 uur nemen. Het tarief voor een enkele reis is 4,30 euro. Bij de Ban Phe pier stap je op een lokale bus naar de Rayong Bus Terminal, waar de bus naar Trat vertrekt. De rit met de lokale bus duurt 30 minuten en de reis naar Trat 3 uur en 30 minuten. De totale kosten bedragen 8 euro. Stap vanaf het busstation van Trat voor 3 euro op een shuttlebus naar de Ao Thammachat pier, waar het laatste deel van de reis begint met de boottocht naar Koh Chang. Je betaalt 3 euro voor een kaartje. Zowel de rit met de shuttlebus als de overtocht per boot duurt 30 minuten.

Kaartje kopen: Je kunt het all-inclusive ticket kopen via 12Go.Asia en de losse kaartjes ter plaatse kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal