Van Chiang Mai naar Kanchanaburi

Van Chiang Mai naar Kanchanaburi

Kanchanaburi is een stad en gelijknamige provincie in het westen van Thailand. In de stad zelf is weinig te doen, maar de omgeving is interessant dankzij het prachtige Erawan National Park en diverse musea over de beruchte Thailand-Birma spoorlijn. Als je vanuit Chiang Mai in Noord-Thailand naar het zuiden reist en een tussenstop wil maken in Kanchanaburi, kun je hier onze reistips voor de route Chiang Mai – Kanchanaburi lezen.

Zo reis je van Chiang Mai naar Kanchanaburi:

1) Bus

De gemakkelijkste en tevens goedkoopste optie op deze route is de bus. Sasanan Transportation legt een keer per dag deze trip van bijna 700 kilometer af. Hun bus vertrekt dagelijks om 20.00 uur vanuit Chiang Mai Bus Terminal 3 en doet 12 uur over de reis naar Kanchanaburi. Een kaartje kost 29 euro en is daarmee niet goedkoop, maar je bespaart op deze manier wel op een overnachting.

Kaartje kopen: Reserveer je plaatsje in de bus via 12Go.Asia of koop je ticket van tevoren op het busstation in Chiang Mai.


2) Trein

Een andere mogelijkheid is om met de trein naar Kanchanaburi te gaan. Dit is echter wel gecompliceerder en je bent ook langer onderweg. Vanaf het treinstation van Chiang Mai vertrekken iedere dag meerdere treinen naar Bangkok, een tocht die zo’n 10 tot 12 uur in beslag neemt. Je komt aan bij het station Bang Sue Junction, waar je overstapt op een trein naar Nakhon Pathom in het westen van Bangkok. Deze trip duurt 1 uur en vervolgens leg je de laatste etappe af, van Nakhon Pathom naar Kanchanaburi. Dit laatste stukje duurt nog eens 90 minuten. In totaal kosten de kaartjes 21 tot 53 euro, afhankelijk van de klasse die je kiest. Voor de route Bang Sue – Nakhon Pathom – Kanchanaburi betaal je maximaal een paar euro, maar de eerste etappe vanaf Chiang Mai krikt de prijs dus flink op.

Al met al kost reizen met de trein veel tijd, vooral omdat je met diverse overstappen te maken hebt. Vanwege de lagere kosten en betere verbinding raden wij de bus aan op dit traject.

Kaartje kopen: Treintickets zijn verkrijgbaar op 12Go.Asia, het treinstation van Chiang Mai of de website van de Thaise spoorwegen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal