Van Bangkok naar Sukhothai

Van Bangkok naar Sukhothai

Vooral op het gebied van cultuur zijn in Thailand weinig betere bestemmingen te vinden dan Sukhothai. Deze stad ligt 425 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangkok en heeft talloze prachtig bewaarde tempels. Als je van plan bent om vanuit Bangkok direct naar Sukhothai te gaan, kun je in dit artikel terecht voor reistips.

Zo reis je van Bangkok naar Sukhothai:

1) Bus

Bussen zijn tamelijk snel en bovendien zijn de reiskosten erg laag. Dagelijks gaan er ongeveer 8 bussen van verschillende vervoerders vanuit de hoofdstad naar het noordelijke Sukhothai en een hoog aangeschreven busmaatschappij is Phitsanulok Tour. Zij vertrekken vanuit Mo Chit Bus Terminal en rijden 4 keer per dag in ongeveer 8 uur naar Sukhothai. Het tarief is 11 euro.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar via 12Go.Asia.


2) Vliegtuig

Er is een sneller alternatief, maar dit kost veel meer. Bangkok Airways voert dagelijks diverse vluchten uit en de ticketprijs voor deze vlucht van 80 minuten ligt meestal tussen de 50 en 60 euro. Vliegen is weliswaar veel sneller, maar je spendeert ook een veel groter deel van je reisbudget aan je ticket.
Daarnaast zijn er bijkomende kosten voor vervoer naar de stad, want de luchthaven van Sukhothai ligt ongeveer 30 kilometer buiten het centrum. Voor ongeveer 7 euro kun je met een shuttlebus naar de oude stad.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal