Van Bangkok naar Koh Phangan

Van Bangkok naar Koh Phangan

Vanuit de drukke Thaise hoofdstad Bangkok kun je vrijwel iedere hoek van het land bereiken. Zo ook Koh Phangan, een backpackerseiland in het zuiden waar je kunt feesten en van de mooie natuur kunt genieten. Wil je dit eiland gaan ontdekken? Wij geven je tips voor een vlotte reis vanuit Bangkok.

Zo reis je van Bangkok naar Koh Phangan:

1) Bus en boot

Als je geld over wil houden voor een extra biertje of zelfs een leuke trip, dan raden wij aan om met de bus en de boot naar Koh Phangan te reizen. Twee van de meest populaire vervoerders op deze route zijn Songserm en Lomprayah. Elk hebben deze maatschappijen en voor- en nadeel. Bij Lomprayah duurt de reis met 10 tot 12 uur korter, vergeleken met de bijna 18 uur bij Songserm. Bij Songserm betaal je echter 25 euro voor een ticket, tegen 40 euro bij Lomprayah. Beide vervoerders leggen deze route 2 keer per dag af.

Kaartje kopen: Reserveer je plaats op 12Go.Asia, in een toeristenkantoor of via je hostel in Bangkok.


2) Trein, bus en boot

De eerste stap van deze reis begint bij het treinstation van Bangkok, waar je op een trein naar Surat Thani stapt. In de tweede klas heb je al een slaapplaats vanaf 21 euro en dit loopt op tot 55 euro als je je eigen ‘kamer’ wil. Gemiddeld zijn de treinen 12 uur onderweg naar Surat Thani.

Het is aan te raden om een nachttrein te nemen, want de shuttlebusjes naar de pier vertrekken tussen 7:30 en 8:00 uur. Je hebt al vanaf 11 euro een combinatieticket voor de bus- en boottocht naar Koh Phangan. Dit tweede deel van de reis duurt nog eens 5 uur. Al met al is dit een betaalbaar, maar traag alternatief.

Kaartje kopen: Treintickets zijn te koop op het treinstation en de kaartjes voor de bus en boot zijn verkrijgbaar via 12Go.Asia.


3) Vliegtuig en boot

Koh Phangan zelf beschikt niet over een vliegveld, maar het nabijgelegen eiland Koh Samui wel. Je kunt vanuit Bangkok hier naartoe vliegen om vervolgens met de boot naar Koh Phangan te reizen. Vliegen naar Koh Samui is echter relatief duur. Je kunt er ook voor kiezen om naar Surat Thani te vliegen en dan door te reizen naar Koh Phangan. Je bent dan iets langer onderweg, maar je bespaart wel geld.

Kaartje kopen: Voor vliegtickets kun je onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina bekijken. De rest van de reis regel je gemakkelijk ter plekke.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal