Van Bangkok naar Khao Yai

Van Bangkok naar Khao Yai

Hoewel Khao Yai slechts een aantal uur van de drukke stad Bangkok verwijderd is, vind je hier een oase van rust en mooie natuur. Je kunt in dit park ten noorden van de hoofdstad op safari gaan en trekkings maken. Er zijn verschillende manieren om Khao Yai te bereiken vanuit Bangkok en wij zetten ze hier op een rijtje.

Zo reis je van Bangkok naar Khao Yai:

1) Bus

De snelste manier om dit natuurpark te bereiken is per bus. Het startpunt van de reis is Mo Chit busstation in Bangkok, vanwaar bussen richting Korat vertrekken. Je moet echter uitstappen in Pak Chong, een plaats waar je ongeveer 3 uur en 30 minuten na vertrek aankomt. Een kaartje voor dit eerste deel van de reis kost ongeveer 7,50 euro. In Pak Chong stap je over op een minibus, die je in 45 minuten naar de noordelijke ingang van het park brengt. Voor dit stukje van de route betaal je zo’n 1,50 euro.

Kaartje kopen: Op het busstation zelf kun je tickets kopen. In Pak Chong betaal je in de bus. Tevens kun je kijken op 12Go.Asia.


2) Trein en bus

De prijzen voor bus- en treintickets zijn gelijkwaardig, maar door vertragingen duurt de treinreis vaak een stuk langer dan een trip over de weg. Er rijden dagelijks ongeveer 10 treinen naar Pak Chong, een plaats die 30 kilometer ten noorden van Khao Yai ligt. Vanaf Pak Chong reis je met de minibus verder naar de ingang van het nationaal park.

Kaartje kopen: Treinkaartjes zijn verkrijgbaar op de website van de Thaise spoorwegen of op het station van Bangkok.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal