Van Bangkok naar Ayutthaya

Van Bangkok naar Ayutthaya

In Bangkok staan een aantal ontzettend mooie tempels en andere bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Als je nog meer tempels, stoepa’s en andere boeddhistische bouwwerken wilt bekijken kun je vanuit de hoofdstad een bezoek brengen aan de stad Ayutthaya. Deze stad ligt ten noorden van Bangkok en is gemakkelijk bereikbaar. Op deze pagina beschrijven we hoe je deze route aflegt.

Zo reis je van Bangkok naar Ayutthaya:

1) Trein

De goedkoopste optie is de lokale trein. Er gaan tientallen treinen per dag van het Hua Lamphong station in Bangkok naar het treinstation van Bangkok. De meeste treinen gaan echter in de nacht. Vanaf 07:00 uur in de ochtend gaat er gemiddeld één trein per uur. Je bent anderhalf tot twee uur onderweg met de trein. Goedkoop is het zeker, want je betaalt slechts 15 baht voor het goedkoopste kaartje. Vanaf het treinstation in Ayutthaya kun je lopend, per fiets of tuktuk naar de mooiste tempels.

Kaartje kopen: Je kunt op het loket op het treinstation gemakkelijk een kaartje kopen.


2) Minibus

Afhankelijk van de vertrektijden en de locatie in Bangkok vanaf waar je vertrekt is het soms sneller om met de minibus naar Ayutthaya te reizen. De minibussen worden door meerdere maatschappijen aangeboden en vertrekken onder meer van Khao Sok, Mochit New Van Terminal en Makkasan Station. De minibussen doen er anderhalf tot twee uur over, afhankelijk van het verkeer. Je bent wel wat meer geld kwijt, tussen de € 4 en € 9 voor een kaartje.

Kaartje kopen: Bij een lokaal reisbureau of online via 12Go.Asia.


3) Taxi

De meest luxe en snelle optie is een privé taxi. Je kunt je gewoon laten afzetten in Ayutthaya of je kunt ook regelen dat de chauffeur je de hele middag naar de verschillende hoogtepunten van Ayutthaya brengt. Een enkele taxirit begint vanaf € 50, terwijl je voor een langere tour aan minstens € 100 moet denken.

Kaartje kopen: Bij een lokaal reisbureau of online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal