Muay Thai

Muay Thai

Muay Thai, of Thaiboksen, is één van de populairste sporten in Thailand. Bij deze eeuwenoude vechtsport wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de vuisten, ellebogen, knieën en benen, in tegenstelling tot boksen waar alleen gebruik gemaakt wordt van de vuisten. Het in Nederland populaire kickboksen is afgeleid van het Thaiboksen en heeft striktere regels dan de Thaise variant.

Muay Thai wedstrijd bezoeken

Vooral in Bangkok kan je makkelijk een Muay Thai wedstrijd bezoeken. Niet iedere toerist zou hier van houden maar als je tegen wat bloed en geweld kunt is het een mooie ervaring. Naast de gevechten is ook het leuk om de Thaise gokkers te zien die er helemaal in op gaan. Voor elke wedstrijden worden een aantal rituelen uitgevoerd. Deze geven je, ondanks al het geweld, toch het idee dat alles goed en fair is geregeld. Er zijn bijna dagelijks wedstrijden te vinden in het Lumpini en/of Ratchadamnoen stadion.


Muay Thai

Een Muay Thai wedstrijd


Muay Thai leren

Diegene die niet alleen een wedstrijd willen kijken maar de sport zelf ook willen leren kunnen in Thailand ook prima terecht. In meeste plaatsen waar veel toeristen komen zit wel een sportschool die lessen geeft aan geïnteresseerde westerlingen. Je kan een weekje blijven om wat lessen te nemen of een maand of drie om er echt beter in te kunnen worden. De leraren zijn stuk voor stuk uitstekende Thaiboksers en zullen je veel bij kunnen brengen. Voor zowel complete beginners als meer ervaren beoefenaars zijn lessen mogelijk. Met een persoonlijk schema wordt er op jouw niveau getraind. Naast je Muay Thai techniek zal ook je algehele conditie flink verbeteren wat natuurlijk ook geen overbodige luxe is.

Waar in Thailand?

Zoals gezegd kan het bijna overal wel in Thailand maar dit zijn een aantal gerenommeerde Muay Thai scholen:

  • Sinbi – Phuket
  • Suwit – Phuket
  • Tiger – Phuket
  • Santai Gym – Chiang Mai
  • Diamond – Koh Phangan
  • Fairtex – Pattaya
  • Lamai – Koh Samui