Geld Thailand

Geld Thailand

De nationale munteenheid van Thailand is de Thai baht. Een baht is onderverdeeld is 100 Satang. Voor een euro krijg je op het moment ongeveer 34 baht terug. Het hoogste bankbiljet heeft een waarde van 1000 baht, wat rond de 25 euro is. Geld wisselen in Thailand is over het algemeen ook geen probleem. Euro’s en Amerikaanse Dollars kun je overal kwijt en op sommige plekken kun je hier zelfs mee betalen. Ook creditcards worden in Thailand op de meeste plaatsen gewoon gebruiken. Geld opnemen met een creditcard is, tegen een kleine commissie, ook mogelijk.

Pinnen in Thailand

Tegenwoordig kun je in de meeste Thaise bestemmingen zonder enige problemen pinnen. Er zijn nog enkele kleine eilanden waar nog geen pinautomaten gelegen zijn, maar dit komt steeds minder voor. Pinautomaten zijn vaak bij de 7-11 supermarkt te vinden. Een pinautomaat vinden is dus geen probleem, maar helaas betaal je wel een flinke prijs om geld op te nemen. De meeste lokale banken vragen maar liefst 220 baht aan transactiekosten per opname. Neem dus zoveel geld per opname op om te voorkomen dat je hier onnodig veel geld aan kwijt bent. Hieronder vind je een overzicht van de populairste banken in Thailand, hoeveel je daar kunt opnemen (*dit kan per pinautomaat verschillen) en wat je aan transactiekosten betaalt.

Bank Opnamelimiet Transactiekosten
AEON ฿ 20.000 ฿ 150
Krungsri Bank ฿ 30.000 ฿ 220
Citybank (alleen in Bangkok) ฿ 20.000
Siam Commercial Bank ฿ 20.000 ฿ 220
Bangkok Bank ฿ 25.000 ฿ 220

Budget en kosten Thailand

De prijzen in Thailand zijn de laatste paar jaren wat gestegen en reizen in Thailand is daardoor niet meer zo spot goedkoop wat het eerst was. Toch kun je als backpacker hier prima op een klein budget rondkomen, het blijft een goedkope bestemming voor backpackers. Met een budget van rond de 20/25 euro moet je het dan ook zeker wel redden. Een overnachting in een redelijk guest house kost je gemiddeld 8 euro per persoon. Avondeten kost je ergens tussen de 3 en 5 euro. Een biertje haal je voor tussen de 1 en 2 euro. Allemaal super goed te doen dus. Pas als je echt wilt gaan duiken, veel dingen kopen, elke dag uit wilt gaan of andere activiteiten wilt ondernemen zal je budget wat meer omhoog moeten.

Creditcard Thailand aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Reisgids Thailand

Wees sociaal