Eten Thailand

Eten Thailand

Thailand heeft vele hoogtepunten, wat ons betreft is het Thaise eten daar een van. Je hebt de keuze uit vele geweldige gerechten, die tot de lekkerste in Azië behoren. Bovendien is in praktisch elke straat wel een restaurant te vinden. Het typische Aziatische streetfood is ook volop verkrijgbaar, meestal van goede kwaliteit.

Waar eet je?

Restaurants genoeg dus in Thailand. Het leuke aan uit eten gaan in Thailand is dat de locals zelf ook vaak buiten de deur eten, je zit dus niet alleen maar met andere toeristen. Daarnaast kan je in Thailand dus goede streetfood krijgen. In sommige andere landen in Azië is dit af en toe van bedenkelijke kwaliteit, maar in Thailand is het over het algemeen prima. Zoek altijd de kraampjes uit waar locals ook op af komen. Let er ook op dat alles vers wordt gemaakt en je niet een spies krijgt die al een uur geleden is gebakken. Streetfood is over het algemeen goedkoper dan eten in een restaurant, eet hier dus ook af en toe als je op een klein budget reist.


Thais Eten 1

Een overheerlijke Pad Thai.


Wat eet je?

Er zijn tientallen Thaise gerechten die absoluut het proberen waard zijn. Een van onze favorieten is de Pad Thai. Dit zijn gewokte noodles met wat groenten, garnalen – kip of varken is vaak ook een optie – en een heerlijke saus. Ideaal als lunch, maar ook een goede optie voor diner. De Thaise keuken is ook bekend om haar curies. De variaties zijn eindeloos, maar dit zijn de bekendste.

Groene curry – De pittigste keuze van de curies.
Rode curry – Waarschijnlijk de populairste keuze, minder pittig dan de groene curry.
Panang curry – De basis van de panang curry is hetzelfde als van de rode curry, maar hier zitten pinda’s verwekt in de saus. Dit geeft een aparte en nog mildere smaak.
Massaman curry – Deze curry heeft weer een totaal andere smaak, mede veroorzaakt door de gekookte aardappelen die in de curry zijn verwerkt.

Andere populaire Thaise gerechten zijn Tom Kha Gai (kippensoep met een Thaise twist), Pad See Ew (noodles met sojasaus) en Som Tam (een pittige papaja salade). Het bekendste Thaise nagerecht is Mango Sticky Rice. Dit klinkt als een weinig aantrekkelijk combinatie, maar het is absoluut een succes. Dit kan je ook vaak in kraampjes op straat bestellen.


Thais Eten 2

Mango Sticky Rice; geliefd onder backpackers.


Ontbijt

In Thailand is lang niet altijd ontbijt inbegrepen bij je hostel. Helemaal niet erg, want de 7-Eleven is altijd op loopafstand. Bij deze – onder backpackers zeer populaire – supermarkt kan je goedkoop een lekker ontbijt scoren. De tosti’s zijn altijd goed, maar de sushi willen we ook nog wel eens halen als ontbijt. Daarnaast heb je in Thailand ook genoeg tenten waar je ‘s ochtends een lekker ontbijt kan halen.

Kookcursus

De Thaise keuken is ontzettend populair, met als gevolg dat veel toeristen de gerechten ook thuis willen maken. Door het hele land worden kookcursussen aangeboden. Het aanbod is met name groot in Chiang Mai. Absoluut een aanrader.

Wees sociaal