Informatie Thailand

Informatie Thailand

Met behulp van onderstaande praktische informatie Thailand krijg je een beter beeld van dit fascinerende land.

Thailand

Thailand heeft een oppervlakte die ongeveer gelijk staat aan Frankrijk en heeft ruim 67 miljoen inwoners. De buurlanden zijn Laos (noorden en oosten), Myanmar (noorden en westen), Maleisie (zuiden) en Cambodja (oosten). Met een kustlijn van meer dan 3000 kilometer lang is het niet gek dat veel strandliefhebbers het land bezoeken.

Praktische informatie Thailand

  • In de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later in Thailand, in de wintertijd 6 uur later.
  • Je betaalt in Thailand met de Thai Bath. Lees meer over geld in Thailand.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Thailand heeft een tropisch klimaat, met een relatief hoge luchtvochtigheid.
  • Vaccinaties zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A zijn aan te raden. Meer over inentingen voor Thailand.
  • Het voltage is 220. De Europese stekker werkt meestal, soms heb je een adapter nodig.
  • De beste reistijd Thailand is in de Nederlandse winter. Dan heb je een combinatie van zon en weinig regen.

Visum informatie Thailand

Als je minder dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven kan je een visumvrij entree krijgen. Hiervoor moet je echter wel een bewijs van vertrek hebben en het land via het vliegveld binnenkomen. Als je langer wilt blijven of meerdere keren het land binnen wilt gaan moet je wel een visum aanvragen. Zie onze pagina over je visum Thailand voor meer informatie hierover.

Vervoer

De infrastructuur in Thailand is, zeker in vergelijking met de buurlanden, goed. Treinen en bussen rijden door het hele land en zorgen dat je alle uithoeken van het land goed kunt bezoeken. Binnen een wereldstad als Bangkok kan je perfect met de metro gaan maar ook de tuktuk is natuurlijk overal aanwezig. Lees meer over vervoer in Thailand en de mogelijkheden die je hierin hebt.

Feestdagen Thailand

Leuk is om je reis door Thailand zo te plannen dat je een paar van de nationale feestdagen die jaarlijks plaatsvinden bezoekt. Vooral het Songkran Festival is erg leuk, hierin verandert het land in één groot watergevecht. Bekijk de pagina voor meer informatie over feestdagen in Thailand en probeer tijdens je reis een te bezoeken.

Wees sociaal