Geld India

Geld India

De nationale munteenheid van India is de roepie. In een roepie gaan honderd paise. Voor een euro krijg je momenteel bijna 68 Rupees, maar deze koers verandert veel. Kijk even voordat je weg gaat naar de actuele koers. Pinnen kun je in India bijna overal. Zeker in de grote steden is er altijd een bank waarbij je kunt pinnen. Toch raden we aan om altijd wat roepies op zak te hebben, in de kleinere plaatsjes heb je niet altijd een werkende automaat die alle bankpassen accepteert.

Onderhandelen

In India is het zaak om over bijna alles te onderhandelen. In de bus en in een restaurant betaal je gewoon vaste prijzen maar op de markten, in taxi’s en in winkels is het bijna een verplichting te onderhandelen. Het onderhandelen zit namelijk echt in de cultuur van India en zeker voor de westerse toerist is de vraagprijs een stuk hoger dan wat ze er werkelijk voor accepteren.

Budget backpacken India

India is over het algemeen iets duurder dan andere landen in Zuidoost-Azië, maar nog steeds heel goedkoop voor Europese standaarden. Ergens tussen de €20 en €25 is in onze ogen een redelijk budget per dag voor de gemiddelde backpacker in India.

Creditcard India aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Visa is de meest geaccepteerde creditcard in de wereld en daarom onze eerste keuze. Je krijgt bovendien 180 dagen Aankoopverzekering, een maandelijkse online rekeningoverzicht en het is volledig bankonafhankelijk. Ideaal dus, voor alle backpackers een goede optie! Via deze link kun je gemakkelijk je creditcard aanvragen.

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kan je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kan je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0