Visum India

Visum India

Je hebt een visum nodig om India binnen te komen. Dit moet je van te voren regelen, minimaal een aantal dagen van te voren. Zorg dus dat je op tijd alles voor elkaar hebt, anders kom je in een lastige situatie te zitten. Het verwerken van het visum kost namelijk wel een aantal dagen. Gelukkig wordt het verkrijgen van een visum India steeds makkelijker. Je hebt nu twee goede opties:

Toeristenvisum India

India is een gigantisch land, met ontzettend veel hoogtepunten. Het is bovendien een imponerend land, waar je hoogst waarschijnlijk meerdere cultuur schokken zult beleven. Af en toe wat rust nemen, niet te snel reizen en je tijd nemen om alle indrukken te verwerken is daarom absoluut aan te raden. Veel backpackers blijven daarom ook voor langere tijd in India. Gelukkig maakt het toeristenvisum dat je voor India kunt aanvragen mogelijk. Je krijgt bij het aanvragen namelijk een visum voor 180 dagen. Helaas is je visum India wel behoorlijk prijzig. Het toeristenvisum zelf kost je €71.51, maar met nog wat extra fee’s loopt dit richting de €90 op. Op de website van VFS Global kan je terecht om dit visum aan te vragen.

E-visa

Sinds augustus 2015 is het voor India ook mogelijk om een e-visum aan te vragen. Dit visum is makkelijker aan te vragen en de verwerking is ook sneller. Echter is dit visum maar 60 dagen geldig. Als je maximaal 60 dagen in India wilt blijven is dit wat ons betreft de betere optie. Let er wel op dat dit alleen een optie is als je naar India vliegt via een van de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi. De makkelijkste optie om je e-visum India aan te vragen is via een Nederlands visumbureau. Hier kan je met iDeal betalen, alles wordt voor je geregeld en je hoeft je nergens druk om te maken. Wij raden E-Visums aan om je visum voor India aan te vragen.


Visum India


Wees sociaal