Van Siquijor naar Bohol

Van Siquijor naar Bohol

De provincie Bohol in de Filipijnen is een gevarieerde bestemming, met mooie natuur en duikplekken. Veel backpackers zetten het bijzondere landschap bij de Chocolate Hills hoog op hun lijstje met favorieten. Je kunt Bohol bijvoorbeeld met de boot bereiken vanaf het buureiland Siquijor. Hier lees je onze reisinformatie.

Zo reis je van Siquijor naar Bohol:

1) Veerboot

De boot is het enige vervoermiddel op de route Siquijor – Bohol. Het is eenvoudig om je reis te plannen, want de boot van de maatschappij Oceanjet vaart maar 1 keer per dag om 12:30 uur. Deze ferry vertrekt vanaf de pier in Larena, in het noorden van Siquijor. Na een tocht van 1 uur en 20 minuten kom je aan in de haven van Tagbilaran, de hoofdstad van Bohol. Voor een ticket in economy betaal je omgerekend 15 euro, terwijl je voor 21 euro iets comfortabeler zit in business class. Voor deze korte afstand is economy echter comfortabel genoeg en bovendien een stuk budgetvriendelijker.

Kaartje kopen: Je kunt tot kort voor vertrek in de haven van Larena je ticket kopen. Als je zeker wil zijn van een kaartje, kun je ook al een dag van tevoren reserveren. Ook kun je gemakkelijk via 12Go.Asia een kaartje reserveren.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal