Van Siargao naar Bohol

Van Siargao naar Bohol

Vooral als je een actieve trip in de Filipijnen wil beleven omringd door natuur, ben je zowel op Siargao als op Bohol op de juiste plek. Je kunt goed surfen op Siargao, terwijl Bohol bekendstaat om duikplekken, bijzondere diersoorten en de mooie natuur. Als je deze eilanden na elkaar wil bezoeken, reken dan op een lange reistijd.

Zo reis je van naar:

1) Vliegtuig en veerboot

Een betaalbare, snelle en gemakkelijke manier om Bohol te bereiken is door te vliegen naar Cebu City, daar een taxi te nemen naar de ferry terminal en op een veerboot naar Tagbilaran te stappen. Philippine Airlines en Cebu Pacific vliegen in totaal 4 keer per dag van Siargao Domestic Airport naar Mactan-Cebu International Airport. Je betaalt doorgaans 30 tot 40 euro voor een enkele reis. Neem voor ongeveer 6 euro een taxi naar de pier in Cebu City, waar vele veerboten naar Bohol vertrekken. De boottocht naar Tagbilaran duurt 2 uur en een ticket voor de reguliere ‘tourist class’ kost 9 euro.

Kaartje kopen: Boottickets zijn verkrijgbaar bij de terminal. Voor vliegtickets kun je onze tips op onze vliegtickets Filipijnen bekijken.


2) Veerboot

Als je voorbereid bent op een lange reistijd en veel overstappen, is het reizen per boot een goede manier om geld te besparen. Deze reis heeft 3 etappes en begint in het plaatsje Dapa, waar je dagelijks om 10:00 en 11:30 uur op een boot naar Surigao kunt stappen. Kaartjes kosten 3 tot 6 euro en je bent 3 uur en 30 minuten (10:00 uur) of 2 uur en 15 minuten (11:30 uur) onderweg.

In Surigao moet je wachten op de nachtboot naar Cebu City, die om 19:00 uur vertrekt. Deze komt om 3:30 uur aan in Cebu City, waar je een paar uur moet wachten op de eerste ferry naar Tagbilaran. Je betaalt 15 euro voor een bed op het dek of 25 euro voor een plaatsje in een cabine. Uiteindelijk ben je bijna 24 uur onderweg, maar ben je veel goedkoper uit dan met het vliegtuig.

Kaartje kopen: Vraag je hostel om het kaartje voor de route Surigao – Cebu City voor je te boeken. De overige kaartjes kun je tot kort voor vertrek bij de pier boeken.


3) Vliegtuig

Je kunt ook de volledige route met het vliegtuig afleggen, maar dit kost meer geld en bovendien ontbreekt het aan directe vluchten. Met Cebu Pacific maak je een tussenstop in Manila, voordat je doorgaat naar Panglao op Bohol. Je betaalt minimaal 100 euro voor een ticket en nog een beetje extra als je ruimbagage meeneemt. Al met al is dit een kostbare manier van reizen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Filipijnen pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal