Van Port Barton naar El Nido

Van Port Barton naar El Nido

Veel backpackers die tijdens hun reis over het Filipijnse eiland Palawan trekken, bezoeken de plaatsen Port Barton en El Nido vanwege de relaxte sfeer, stranden en het natuurschoon. De afstand tussen Port Barton en El Nido bedraagt slechts 180 kilometer, waardoor je deze bestemmingen eenvoudig kunt combineren tijdens je reis. Je kunt deze trip volbrengen per minibus of taxi. Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

Zo reis je van Port Barton naar El Nido:

1) Minibus

Vooral als je alleen reist of bijvoorbeeld samen met je partner, is de minibus het beste vervoermiddel op deze route. De vervoerders Recaro Transport en Lexxus Shuttle pikken je op bij je accommodatie of het afgesproken reiskantoor in Port Barton, en brengen je in 4,5 tot 5 uur in El Nido. Een ticket voor een enkele reis met de minibus kost omgerekend 11 tot 12 euro. Gemiddeld rijden dagelijks 5 busjes van Port Barton naar El Nido.

Kaartje kopen: Regel je tickets van tevoren online via 12Go.Asia of via een toeristenbureau in Port Barton.


2) Taxi

Reis je met een groep vrienden of ten minste 8 kamergenoten uit je hostel? Dan kun je voordelig een taxi boeken voor deze rit. Het voordeel is dat je onderweg geen ongewenste stops maakt en voor de deur van je eindbestemming wordt afgezet. De prijs voor een minibusje voor 9 passagiers ligt rond de 90 euro, maar wellicht kun je na wat onderhandelen een betere prijs bedingen.

Kaartje kopen: Boek je taxi vooraf op 12Go.Asia of regel in Port Barton zelf je vervoer. Onderhandel daarbij voor een gunstige prijs.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal