Van El Nido naar Puerto Princesa

Van El Nido naar Puerto Princesa

Het Filipijnse eiland Palawan is een van de populairste bestemmingen onder backpackers in het land. Je kunt in El Nido de stranden en baaien bewonderen, waarna je bijvoorbeeld via de luchthaven van Puerto Princesa je reis door de Filipijnen kunt vervolgen. Wij geven je de beste reistips voor je trip van El Nido naar Puerto Princesa.

Zo reis je van El Nido naar Puerto Princesa:

1) Bus

De bus is op deze route het goedkoopste en meest comfortabele transportmiddel, en heeft daarom onze voorkeur. Je bent ongeveer 6 uur onderweg op dit traject van 230 kilometer, inclusief tussenstops. Verspreid over dag en nacht leggen zo’n 15 bussen van vervoerders Cherry Bus en Roro Bus de route El Nido – Puerto Princesa af. Je betaalt voor een plaatsje in een bus met airconditioning omgerekend 8 euro en in non-AC 6,50 euro.

Kaartje kopen: Bij een reiskantoor of je accommodatie in El Nido kun je buskaartjes kopen.


2) Minibus

Hoewel de reistijd per minibus slechts 5 uur bedraagt, kleven er ook wat nadelen aan. De prijs voor een kaartje is met 10 euro hoger dan voor de reguliere bus en bovendien heb je minder ruimte. Wil je toch sneller naar Puerto Princesa? Er rijden dagelijkse vele minibussen, waardoor je flexibel kunt zijn bij het plannen van je reis.

Kaartje kopen: In El Nido zijn genoeg toeristenkantoren te vinden waar je je ticket kunt reserveren.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal