Van Boracay naar El Nido

Van Boracay naar El Nido

Boracay en El Nido zijn twee van de meest populaire toeristische bestemmingen in de Filipijnen. Boracay als feestbestemming met een fijn zandstrand en El Nido vanwege zijn lagunes, bergen en boottours. Deze plaatsen liggen hemelsbreed ruim 300 kilometer bij elkaar vandaan en zijn per veerboot en vliegtuig met elkaar verbonden. Er zijn geen rechtstreekse reismogelijkheden.

Zo reis je van Boracay naar El Nido:

1) Boot en vliegtuig

Vanaf de pier in het zuiden van Boracay kun je op de boot stappen, die je in 15 minuten naar de aanlegsteiger in Caticlan brengt. Je betaalt omgerekend 4 euro voor een enkele reis. Eenmaal aangekomen in Caticlan kun je direct naar de luchthaven lopen, of gebruik maken van een taxi of tricycle. Vanaf het vliegveld Boracay-Caticlan vertrekt dagelijks om 15:00 uur een vliegtuig van de maatschappij AirSwift naar El Nido Airport. Enkele dagen per week is er een extra vlucht, die om 11:05 uur vertrekt. De vlucht duurt 1 uur en 5 minuten. Je hebt al een ticket vanaf 50 euro. Houd er wel rekening mee dat je extra moet betalen voor ingecheckte bagage.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Filipijnen pagina. De tickets voor de boot kun je ter plaatse bij de terminal kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal